Gond a hulladék és a béremelés

Egyre több tapolcai és sümegi lakos keres meg aggódva a lomis piac működése kapcsán keletkező, városszerte és útszéleken felgyülemlő hulladék miatt – tájékoztatta a helyi sajtót Rig Lajos.

Az országgyűlési képviselő kifejtette, a tapolcai piac nagyon népszerű a helyiek és a környező településeken élők körében, azonban a piaci napok után keletkező hulladék elhelyezése és tárolása miatt sok panasz érkezik.
– Az ügyben felvettem a kapcsolatot az önkormányzattal, a helyi hulladékszállítással foglalkozó vállalkozással, valamint a használt cikk piac üzemeltetőjével annak érdekében, hogy végre közösen megtaláljuk a lehető legoptimálisabb megoldást a problémára. Fontos leszögezni, hogy a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak és ezeket be kell tartani és tartatni – hang-súlyozta a tapolcai képviselő.
A tájékoztatóban egy másik témáról is szólt Rig Lajos. Az egészségügyet érintő béremelés kapcsán így fogalmazott: A decemberi béremelés 12 százalékos bér-emelés lett volna, ami a „nesze semmi, fogd meg jól!” kategóriában ki is fulladt. Ugyanis sokaknak megemelkedett a bére, viszont a munkáltató által a bérminimumra való kiegészítés összege ugyanennyivel lecsökkent. Tehát kaptak is, meg nem is. Ez már egy óriási pofon volt az egészségügyben, majd jött a második meglepetés a februárra ígért béremeléssel. Volt olyan dolgozó, aki február 20-án 2 forintot kapott visszamenőleg januárra és februárra, míg volt olyan, aki 900 forintot, és olyan is aki nullát. Ha ennyire képes az egészségügyet is irányító kormányzat, akkor nem kellene megvárni április 9-ét, akár már most lemondhatnának – tette hozzá.