Futottak és segítettek

Jótékonysági futó rendezvénnyel pezsdítette fel a napfényes szombat délelőtt tóparti nyugalmát a Tapolcai Trappolók futószakosztály. Az eseményre távoli városokból is megérkeztek a sport szerelmesei.

trapi-1

trapi-2

Az időzítés és a hangulat is kiváló volt, hiszen hűvös, ám kellemesen napfényes  időjárás és a Havasi Gábor vezette, darvastói fiatalokból és pedagógusaikból álló, ütős zenészcsapat fogadta a futni és adományozni vágyó sportkedvelőket. Ajándékokban pedig nem volt hiány, hiszen szinte mindenki nagy dobozokkal érkezett, amelyekben tartós élelmiszerek, ruhaneműk, játékok egyaránt megtalálhatók voltak.

trapi-30

Az összegyűlt adományokat, mint azt megtudtuk, olyan tapolcai szociális, illetve érdekvédelmi céllal működő egyesületek, civil szervezetek osztják majd ki karácsony előtt a rászoruló családoknak, mint a helyi nagycsaládosok egyesülete. A két kilométeres futókörök ezúttal nem valódi kihívást jelentettek a résztvevőknek csak egy kis testmozgást, tehát sokkal inkább a jókedv dominált a sportos jótékonysági eseményen.

trapi-16

trapi-25

Domán Gábor, a  Tapolcai Trappolók vezetője lapunknak elmondta, a Trappolók kiterjedt versenykapcsolatai révén, számos hazai városból, távoli településről is érkeztek barátok, ismerősök, versenyzők, adományozók, többek között nagy számban Székesfehérvárról és Veszprémből is- tudtuk meg.

A rendezvény helyszínét, útvonalát a tapolcai polgárőrök biztosították, valamint segítettek az adományok  átvételében, átadásában. A rendezvény elején Domán Gábor a hangosbemondóban meg is köszönte a munkájukat. /Töreky László/