Futni jó és egészséges

Az óvodáktól a középiskoláig, szinte minden ifjú korosztályt megmozgatott az Európai Mobilitás Hét programsorozathoz kötődő FÖLDÖNfutók Futóverseny, amelyen idén is több százan indultak el.
A Csermák József Rendezvénycsarnok parkolójában rengeteg óvodás és diák állt rajthoz, hogy kategóriájában lehetőleg minél kisebb idő alatt lefussa a korosztályhoz igazított távokat. A szervezők mindent megtettek a program izgalmas és zavartalan lebonyolítása érdekében, az esemény jól szervezetten zajlott. – Szeptember 16-án, tehát a mobilitás hét nyitónapján szerveztük meg a versenyt , melyre a helyi általános, illetve középiskolás diákokon kívül érkeztek még a környező településekről is, mint például Badacsonytomajról, Monostorapátiból, Nemesgulácsról, Szigligetről, valamint Zalahalápról; összesen 418-an. A sporteseményt Lévai József, Tapolca Város Alpolgármestere nyitotta meg, melyet közös zenés bemelegítés követett. A gyerekek öt korcsoportban, különböző távokon, nemenként mérhették össze képességeiket. Minden befutó gyermek müzliszeletet és ásványvizet kapott, a dobogó legfelső fokain végzők pedig oklevelet és egyedi emlékérmet vehettek át Lévai József alpolgármestertől- tájékozatta lapunkat Májer Edit rendezvényszervező. Az izgalmas versenyben legjobb eredményt produkáló indulók: 2007-2008-ban született lányoknál: I. helyezett: Falati Liliána (Szigliget) II. helyezett: Pálosi Laura (Tapolca) III. helyezett: Csipszer Csenge (Tapolca) lett. A II. Korcsoportban a 2005-2006-ban születetteknél Fekete Júlia (Badacsonytomaj) futott be elsőként, őt Medve Viola (Szigliget) és Falati Kitti (Szigliget) követte a dobogón. III. Korcsoportban a 2003-2004-ben születetteknél )- összes induló:
Mező Zsófia (Szigliget) tört az élre, a tapolcai Kocsor Kata ezüstöt, a badacsonytomaji Süle Alexa bronzérmes helyezést ért el. A IV. Korcsoport (2001-2002-ben születettek) legjobbja a szigligeti Bátai Anna lett, a tapolcai Pontyos Fanni, illetve Fazekas Liána a második, illetve harmadik helyen végzett. A fiúk is remekeltek. I. Korcsoportban a badacsonytomaji Fekete Pál győzött, a tapolcai Szeremley Koppány a második lett, míg a monostorapáti Csillg Milán a harmadik helyen ért célba. A II. Korcsoportban a Monostorapátiból érkezett Kékesi Kornél győzött, őt iskolatársa Ódor Mikes követte a dobogón, a tapolcai Mohos Barnabás a harmadik helyig futott. A III. Korcsoportban
Török Gergő (Monostorapáti), Samu Vajk Máté (Badacsonytomaj) és Kiss Ákos (Tapolca) állföldönfutók 2hatott a dobogó első három fokára. IV. Korcsoport versenye a zalahalápi Szőke Patrik győzelmével zárult, a tapolcai Monostori Bálint a második helyen végzett, míg Mészáros Zalán (Tapolca) holtversenyben a szigligeti Medve Bátor Andrással a harmadik lett. Az V. Korcsoport, azaz a középiskolások versenyében a nemesgulácsi Lendvai Péter győzött. Őt két tapolcai, Kiss Marcell és Kiss Richárd követte a dobogón.