Forralt borok versenye, lucázás és vacogás a második vasárnapon

Advent második vasárnapján a népszerű Tapolcai Forraltbor- főző Verseny mellé számos szórakoztató, kulturális, hagyományőrző műsor, köztük igényes népzenei-, néptánc produkció is társult. 

Forrt a fahéjjal, szegfűszeggel és egyéb összetevőkkel ízesített bor a  Dobó Lakótelep Családjaiért Egyesület bográcsában is /fotók: Töreky L./ 

A kifejezetten zord, hideg, szeles idő nem riasztotta el az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett városi Forraltbor-főző versenyre nevezett csapatokat és az érdeklődőket. Délután, a boros verseny mellé, azt kiegészítve a Fanyűvő játszóház játéklehetőségei,  a kazinczys tanulók lucázása, az „ünnepi díszbe öltözött a város”  dekorációs verseny eredményhirdetése, a Boglya népzenekar és a Tördemic Néptáncegyüttes szép műsora, továbbá az Életlehetőség szociális intézmény fiataljainak énekes produkciója vonzotta a város főutcájára az ünneplőket.

 

Kozma Henrik alpolgármester és Benács Lajos egyesületi elnök adta át az elismeréseket az igényes ünnepi dekorációkkal előrukkoló üzletek képviselőinek.

A programok közé illesztve történt a város és a Tapolcai Városszépítő Egyesület ünnepi üzletdíszítő versenyének eredményhirdetése. A versenyben tizenhét okleveles tapolcai üzletet, boltot megelőzve, a Dégi virágüzlet kirakata nyerte el a zsűri tetszését leginkább, ők lettek az elsők. A második legszebb dekorációval a Tapolcai Városgazdálkodási Kft  ügyfélszolgálati irodája büszkélkedhet. A verseny harmadik helyezettje az Adventi faházak egység csapata lett.  Idén tizenkét csapat nevezett a borfőző versenyre, amelyet végül az „Időtöltők” csapata nyert meg. A „ Zalaszántói Borbarátok Baráti Kör” csapata a második, a „Miki és az angyalok” a harmadik legjobb italt készítette a zsűri szerint. A helyezésért járó okleveleket és értékes ajándékokat Dobó Zoltán polgármester adta át a győzteseknek.

Közös fotó a forralt borok idei készítőiről

Advent második vasárnapjának délutánja igazi népzenei csemegét és hozzá néptáncműsort is tartogatott a közönség számára. A jelenleg is zajló, Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató verseny egyik legjobbja, a moldvai csángó származású Veres Michaela, a kitűnő Boglya Népzenei együttessel lépett színpadra. Közös produkciójuk népünk dalainak ritkán hallható, szép előadásával ajándékozta meg a közönséget.

A köztévé Fölszállott a páva tehetségkutatójának középdöntőse,  a moldvai csángó születésű Veres Michaela népdalénekes,  a Boglya Népzenei együttessel szép műsort adott Advent alkalmából

A remek zenére, táncházi hangulatot teremtettek a Szabó Csaba művészeti vezetésével működő  Tördemic Néptáncegyüttes fiataljai és a hozzájuk csatlakozók. /Töreky László/