Finn küldöttség a városházán

1978-ban, éppen negyven éve,  tűzoltó barátságként indult, később testvérvárosi szintre emelkedett  Lempäälä város és Tapolca kapcsolata. Az alkalomból népes finn küldöttséget fogadott a városházán  Dobó Zoltán polgármester.

Mint megtudtuk, északi barátaink kedden érkeztek hazánkba és vasárnapig maradnak. A vendéglátók számos helyi és környékbeli látványosság, természeti és épített érték bemutatásával, kellemes programokkal tették és teszik élményszerűvé magyarországi tartózkodásukat. A finneket csütörtökön délelőtt Dobó Zoltán köszöntötte a városháza emeleti tanácstermében. A polgármester a vendégek részéről felmerült számos kérdésre válaszolt, beszélt az ország és Tapolca gazdasági helyzetéről, egyebek mellett szóba került az egyre nagyobb hazai munkaerőhiány, a Tapolcát is érintő alacsony bérek miatti fokozott elvándorlás problémája is.

A küldöttség később a helyi önkormányzati tűzoltóságnál tett látogatást, majd a város megújult piaccsarnokánál szabad ég alatt fogyasztotta el a gazdagon tálalt ebédet.  /tl/