Figyelem, újra gyerekek az utakon!

A szeptemberi tanévkezdés után megnő a közlekedésben résztvevő gyermekek száma, sokan indulnak el otthonról felnőtt kísérete nélkül gyalogosan és kerékpárral egyaránt.

                                          
A vakáció után a gyermekek nagy számban jelennek meg az utakon, ráadásul még a nyári felszabadultság hangulatával, jócskán elszokva az iskolába járástól. Ilyenkor az életkori sajátosságaiknál fogva jelentősebb veszélyeztetettségük még inkább növekszik.
A járművezetők szintén elszoktak az iskolák, megállóhelyek környéki gyermekseregtől, nekik is újra meg kell szokni a jelenlétüket.
A fentiekre tekintettel kérjük, hogy mindig, de szeptember hónapban kiemelt figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek azokon a helyeken, ahol gyermekek felbukkanása várható! Számítsanak a járdáról hirtelen lelépő, parkoló járművek, megálló buszok takarásából hirtelen úttestre lépő gyermekekre is!
A szülők készítsék fel gyermekeiket az alapvető közlekedési szabályokból, és járják be közösen az otthontól az iskoláig vezető utat! A legkisebbeket (1-2. osztály) lehetőség szerint ne engedjék felnőtt felügyelete nélkül gyalog vagy kerékpárral iskolába menni!

A rendőrség és a polgárőrség szeptemberben fokozott jelenlétet biztosít a közlekedésbiztonság szempontjából veszélyesebb helyen elhelyezkedő oktatási intézmények és a környezetükben lévő gyalogos-átkelőhelyek közelében.