Fiatalokat is vár a Bridzs klub

A nagyjából ötven évre visszatekintő helyi Bridzs klub ma is aktív. Nemcsak az időseket, hanem a fiatalokat is várják a játékra.

Szerdánként tartják a klubdélutánt a Tamási Áron Művelődési Központban. /Fotó: Májer Edit/

Csom János, a helyi bridzs klub vezetője elmondta, hogy a miskolci bányamérnökök körében nagyon népszerű volt ez a kártyajáték, és valószínűleg a tapolcai bányamérnökök tőlük vették át, és hozták magukkal. A helyi klub nagyjából ötven éves múltra tekinthet vissza, mely alatt töretlen volt a népszerűsége.

Ötven éve töretlen a kártyajáték népszerűsége Tapolcán. /Fotó: Májer Edit/

A szerdai klubdélutánon kívül amatőr versenyeken mérettetik meg magukat. Játszottak már a környékbeli klubok közül Veszprémmel, Keszthellyel is. A jó hangulatú barátságos versenyek nem csak azt eredményezték, hogy sokan megismerték Tapolcát, hanem jó néhány újabb rendszeres játékossal is gazdagították a helyi bridzs klubot. Minden héten járnak át keszthelyiek, nyáron külföldi vendégjátékosok, továbbá hévízi, illetve balatongyöröki üdülők, akik rendszeresen lepik meg köszönetképpen a játékhoz szükséges eszközökkel a hely klubot.

Komoly tudásra tettek szert a kártyajáték terén a tagok. /Fotók: Májer Edit/

A klubban úgy tartják a bridzs egy szellemi játék, amely olyan a szellemnek, mint a fizikumnak a kocogás. Edzésben tartja az agyat, lassítja a leépülést, így érdemes már minél korábban elkezdeni.

Jó hangulatban telnek, a már baráti összejövetelként számon tartott klubdélutánok. /Fotó: Májer Edit/

János, aki negyvenöt éve tagja a klubnak, azt tapasztalata, hogy napjainkban „túlkoros” a bridzs klub, az idősebb generáció jár, viszont a fiatalok nagyon hiányoznak. Ha a jelenlegi tagok abbahagyják, utánpótlás nélkül „kihal” a bridzs Tapolcán. Örülne, ha a fiatalabb korosztályt sikerülne odacsábítani, akár a teljesen kezdőket is. Szívesen vállalnák az oktatásukat, akár klubnapokon egy órával kezdés előtt is. /Májer Edit/