Fejlődést ígér az új országgyűlési képviselő

Megválasztása utáni első tapolcai interjúját adta Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a Tapolcai Városi Televízió stúdiójában kedden.

A politikussal ekkor beszélt lapunk munkatársa is. Mint ismeretes, a Veszprém megye 3-as számú egyéni választókerületben Fenyvesi Zoltán 21 ezer 777 szavazattal nyert, s jutott be a parlamentbe. Rövidesen kezdődhet a munka, mi az első benyomásokról, tapasztalatokról kérdeztük, s természetesen arról is érdeklődtünk, hogy mit várhat Tapolca.
– A kampányról el kell mondanom, hogy nem számítottam ennyi mocskolódásra, rágalomra, mint amennyi folyamatosan jött felém. Túlzás nélkül állíthatom, ilyen mocskos kampányban még nem volt részem. Örülök, hogy ennek vége. Egyúttal azt is ki kell jelentenem, hogy semmiféle választási csalás nem történt, abból semmi nem igaz, amivel megrágalmaztak. Jogi úton fogok elégtételt venni mindezért – hangsúlyozta a képviselő.
Tapolca kapcsán úgy fogalmazott a Fidesz-KDNP politikusa, nagy öröm számára, hogy sikerült „visszaszerezniük” a várost. – Nagyon sokat dolgoztunk ezért, bár a kampány idején kifejtett emberfeletti munka a 3-as körzet egészére igaz. Köszönet jár minden aktivistánknak, segítőinknek és persze legfőképpen a választóknak, akik nekem, nekünk szavaztak bizalmat. A családom türelmét, kitartását, amelyet ebben a nehéz időszakban tanúsítottak, ugyancsak meg kell köszönöm. Nagy volt a részvétel, a magyar emberek éltek jogukkal, ami a demokrácia sikere is egyben. A választóktól kapott felhatalmazással élve azon leszek, hogy a térség fejlődjön. Nem az a lényeg, hogy tapolcai vagyok, esetleg sümegi, vagy ajkai, hanem a szándék és az elvégzett munka. Dolgozni kell, nem pedig mocskolódni! – szögezte le.
Fenyvesi Zoltán a tapolcai prioritások között külön kiemelte az Ajka és Tapolca közötti út mielőbbi megújítását, valamint a Szigliget és Tapolca közötti kerékpárút megépítését, valamint az általa létrehozott internetes problématérképre felkerült gondok kezelését, megoldását.
Kérdésünkre azt is elmondta, hogy képviselői mandátumának megszerzésével párhuzamosan feladja a Veszprém megyei közgyűlésben betöltött alelnöki pozícióját, és a tanítást is.
– Biztosan furcsa lesz, de én választottam ezt az utat, büszkén, s örömmel vállalom. Úgy gondolom, segíthetek az itt élőknek, s ennek érdekében komolyan veszem azt a tételt, hogy a képviselői pozíciót és a bizalmat nem csak megszerezni kell, hanem munkával, a problémák feltárásával, megoldásával hosszú távon megtartani is szükséges. Én ezen leszek – tette hozzá zárszóként.