Faszénparázson kíméletesen átsütve…

Immmár második alkalommal szerveztek Big Green Egg barbeque és grill hétvégét Tapolcán, a tavalyi rendezvényhez hasonlóan, ezúttal is a Köztársaság tér volt a helyszín. A faszénen sült finomságok körül forgó gasztronómiai eseménynek pénteken és szombaton adott otthont a város.

Rendkívül egyszerű begyújtani, a sütési hőmérséklet pedig szabályozható, így még a kezdők is nagyszerű fogásokat készíthetnek a Big Green Egg faszenes sütőivel- állítják a fesztiválgazdák, akik idén is kitelepültek a Köztársaság térre, hogy megmutassák, mitől lesz sokkal finomabb a hús, mint azt általában megszokhattuk.

– A Big Green Egg sütők képességeitől, a tisztán faszenes alapú füsttől, és a rendkívül lassú, hosszú órákon át tartó, rendkívül kíméletes sütéstől- árulta el lapunknak Fülöp Dániel. A tapolcai vállalkozó, aki a Big Green Egg barbeque eszközök területi forgalmazója, a tavalyi évhez hasonló módon képzelte el és valósította meg elképzelését. A remek faszénen készült füstölt húsokat, a belőlük készült tálakat, hamburgereket így többek között a Csobánci Bormanufaktúra, vagy éppen a Stari kézműves söreivel öblíthették le a rendezvény látogatói. A minőségi füstölt finomságok iránt fogékony vendégekben pedig nem volt hiány, sokan kóstolták meg a BBQ ételeket már a nyitónapon is.

Jó vacsorához  szól az Új Idők

Aki pedig tizennyolc óra után érkezett a Köztársaság-térre, az már élőzenei aláfestéssel fogyaszthatta el a különleges “zöld tojásokban” sült húsokat, hiszen akkortól már a helyi Új Idők zenekar unplugged felállásban játszotta dalait. A rendezvényt a Big Green Egg Bolt Tapolca szervezte, míg a zenei részt a Vállalkozók Területi Ipartestülete rendezte a TOP-7.1.1-16-H-014-3 felhívásra beadott helyi támogatási kérelmük keretében. Standot a Stari sör, a Csobánci Bormanufaktúra, a Smoking Guns Barbeque szószok és a Smoke&Meat Food Truck nyitott a program két napján. /tl/