Expó Tapolcán – Tíz év után újra

Kétségtelen, van hagyománya a kereskedelmi kiállításnak, vásárnak Tapolcán. A Tapolca Expó, mint ilyen, tíz éven át adott jó bemutatkozási lehetőséget a város minden kis- és középvállalkozása számára. Ezt a hagyományt éleszti újra idén a Tapolca Kft.

expo_50

Egy kép a legutóbbi, tíz évvel ezelőtti expóról (Fotó: szj.)

Erről Rédli Károly ügyvezető tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, az expó a helyi és környékbeli termelők, vállalkozók, iparművészek termékeinek kiállítása lesz, ahol a rendezvény szervezőinek célja alapvetően a város és térség egyedülálló, minőségi termékeinek bemutatása, széles körű megismertetése.
– Ezzel együtt az expó kiemelkedő szerepet szán Tapolca gyógyhely nemzetközi hírű turisztikai attrakcióira. Az esemény összefonódik a város napjával, illetve szemléletében az Egészséges Tapolca, Egészséges Gazdaság projektbe foglaltakkal. A március 31. és április 2. között tartandó eseménynek ezúttal is a Csermák József Rendezvény-csarnok biztosít helyet – tudtuk meg az ügyvezetőtől.
Korábban 1998. és 2007. között tíz alkalommal rendeztek Tapolcán a gazdasági élet szereplőinek kiállítást és vásárt, amelynek 2003-ban először az új, akkor felavatott rendezvénycsarnok adott helyet. Az utolsó expót 2007-ben tartották meg a városban, szintén a csarnokban. Az első rendezéssel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy két egymástól független szervező is színre lépett, így akkor egy évben két seregszemle is volt Tapolcán. Aztán a folytatásban 2007-ig minden esztendőben. Két év kihagyás után 2009-ben merült fel a szervezés ötlete de akkor ennél tovább nem ment az ügy. Most, 2017-ben, tíz évvel az utolsó expót követően ismét lesz Tapolcán. Ezt akár a tizenegyediknek is hívhatnánk, bár nincs kapcsolódás az előző szervezéshez.
– Szép számmal érkeztek ide ipari, kereskedelmi és szolgáltató cégek. Átlagban negyven kiállító mutatta be termékeit, kínálta szolgáltatásait Tapolcán – tette hozzá Rédli Károly, aki abban bízik, hogy a most újra elindított expón hasonló vállalkozói érdeklődés és részvétel mutatkozik.
– Az esemény “gazdája” szervezési oldalról a Böröndy Tamás vezette Tourinform Iroda, míg a szervezői feladatok összehangolásával, a lebonyolítással Slang Henriettát bízta meg az ügyvezető.