Évzáró ünneplés a Sakk Gálán

Hetedik alkalommal ünnepeltek a Sakk Gálán, a sportág iránt elkötelezettek szerdán, a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Az évzáró rendezvényen a Tapolca Városi Sportegyesületen kívül a szombathelyi Dési SI meghívott vendégei vettek részt.

Elsőként Ács Lajos, a TVSE Sakk Szakosztályának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Dobó Zoltán polgármesternek adta át a szót, akinek megnyitó beszéde után kezdetét vették a sakk játszmák.

Az élősakk bemutatón, ahol a sötét és világos színek bábuit közreműködő gyerekek testesítették meg, szekundánsok segítségével mérte össze tudását Mádl Ildikó nagymester, kétszeres sakkolimpiai bajnok és Dobó Zoltán polgármester.

img_9075

Látványos térsakk bemutatót játszott Lakos Nikoletta nagymester és Rig Lajos országgyűlési képviselő szintén helyi gyerekek közreműködésével, habár utóbbi csapatát erősítette még dr. Márfi Gyula érsek atya is.

img_9106

Ezek után több asztalnál villámsakk bemutatók következtek, melyek során a korábban már szereplő hölgyeken kívül dr. Márfi Gyula, Juhász Judit világbajnoki bronzérmes és kétszeres korosztályos magyar bajnok sakkozó, Csonka Attila nemzetközi mester, Domonkos Tamás a szakosztály kiemelt támogatója, a Rockwool Kft. képviselője, valamint Bodó Boglárka és Tóth Barnabás a TVSE sakk szakosztály ifjú tehetségei vettek részt. A bemutatókat Paréj József a szakosztály vezetője közvetítette.

img_9111

Ezután a gyermekeké lett a főszerep. Izgalmas csapat villámversenyeket játszottak a tapolcai és szombathelyi fiatalok, majd sor- és váltóversenyeken, a streetball mérkőzésen, a 7-es rúgó versenyen is megmutathatták, hogy nemcsak sakkban tehetségesek. A sportprogramok lebonyolításában közreműködött a Tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániáról dr. Csernai Balázs és Szakács Péter atya. Az idei évben a két város közti barátságos versenyt végül a szombathelyi sakkozók nyerték, akiket serleggel jutalmaztak.

img_9255

Záráskép hatkezes szimultán kezdődött húsz táblán, illetve nyílt sakkverseny a szülők részére.

Gaál Zsóka visszatérő vendége a Sakk Gálának, de ebben az évben máshová szólította a kötelesség, ugyanis az Újvidéken rendezett rapid sakk Európa –bajnokságon vett részt, ahol U-10-es korosztályban aranyérmet szerzett.