Európai- és világversenyen is indul

Fazekas Dennist jelölte a Magyar Motorsport Szövetség Salakmotor Szakága az U21 Világbajnokság selejtezőjére és az Európa Kupára.

Európai- és világversenyen is képviseli Magyarországot Fazekas Dennis a nyáron. /Fotó: Fazekas Dennis SpeedwayRacing/

A fiatal speedway versenyző június közepén a lengyelországi Rawiczban, az U21-es Világbajnokság selejtezőjén fogja képviselni hazánkat, majd július elején a csehországi Pardubiceben fog rajthoz állni az Európa Kupán. Addig még rengeteg felkészülés vár rá. Egy nagyhalászi edzés és egy edzőtábor Ljubljanaban biztosan szerepel a naptárában.

– Technikai lehetőségeim és legjobb tudásom szerint fogok helytállni és a hazánkat képviselni – árulta el Dennis, aki hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát az előtte álló időszak elfoglaltságaiba.

Dennis nagy lendülettel vetette bele magát a felkészülésbe. /Fotó: Fazekas Dennis SpeedwayRacing/

Édesapjától, Fazekas Sándortól megtudtuk, hogy a versenyeken indulás rendkívül költséges, összesen két millió forint nagyságrendű, melynek háromnegyed része a technikai felszereléshez és felkészüléshez szükséges. Hozzátette, természetesen ennek az anyagi ráfordításnak az előnyeit nemcsak ezen a két versenyen, hanem még a későbbiekben is élvezhetik a technika terén. Többen melléjük álltak már, köztük Tapolca Város Önkormányzata is, hiszen 400 000 forinttal támogatják Dennist. Szívesen fogadják a további hozzájárulásokat is.
/Májer Edit/

Nagy anyagi ráfordítást igényel a megfelelő technikai háttér biztosítása.  Ennek előnyeit a későbbiekben is élvezheti majd. /Fotó: Fazekas Dennis SpeedwayRacing/

Dennisről, sportágáról és eredményeiről készül tavalyi írásunkat ITT tekinthetik meg.