Értékelték az előző évi munkát

Szijártó János – Értékelték a tavalyi évben végzett munkát és meghatározták a következő évre szóló feladatokat a tapolcai rendőrkapitányságon tartott ünnepi állománygyűlésen.

rendorseg_08
A rendőrség tanácstermében az önkormányzat, a járási hivatal, a bíróság és az ügyészség képviselete mellett dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornokot, megyei főkapitányt is köszöntötték a házigazdák. Az értekezleten Rausz István tapolcai rendőrkapitány tájékoztatta a meghívott vendégeket, valamint a rendőrség munkatársait az előző évi feladatokról és azok teljesítéséről.

rendorseg_15Elhangzott, hogy csökkent a rendőrségi eljárásban regisztrált bűncselekmények száma és nőtt a bíróság elé állításoké a 2014-es évben az előzőkhöz viszonyítva. Emberölés nem történt a körzetben, csökkent a kiskorúak veszélyeztetése, illetve a lopások, rablások száma. Ellenben nőtt a testi sértés és garázdaság miatt indított eljárások száma.
Dr. Töreky Sándor lapunk kérdésére elmondta, hogy legfontosabb feladatnak tartja a betöréses lopások felderítésének javítását, a kerékpáros és gyalogos-balesetek számának csökkentését.

Fotók: Szijártó János