Eredményes tanévet zárt a zeneiskola

Vége a tanévnek, az iskolák egy időre bezárják kapuikat. A Tapolcai Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában hétfőn tartották az évzáró ünnepséget.

– Úgy érzem, elégedettek lehetünk, hiszen alapvető céljainkat teljesítettük, eredményes tanévet zártunk – kezdte beszédét Péni Béla igazgató. Mint elhangzott, a 2016-2017-es tanévben 378 gyermek kezdte meg a zene-tanulást a Járdányiban, 23 fős tantestület irányítása mellett.
– Azt vallom, hogy az iskola két alapfeladatának, az oktatásnak és a nevelésnek megfelelő összhangban kell lennie. Ezt az összhangot úgy gondolom sikerült megtalálni az idei tanévben is. Hasonlóan az elmúlt évek gyakorlatához, négy tanszakon működött iskolánk, négy tanszak-vezető segítette az iskolavezetés munkáját – tette hozzá az igazgató.
Az intézményben zongora tanszak (tanulók létszáma: 92 fő), szolfézs és ének tan-szak (tanulók létszáma 9 fő ének főtárgy, 17 fő előképző), vonós tanszak (tanulók létszáma: 31 fő hegedűs, 20 csellós, 3 nagybőgős 34 gitáros – összesen: 88 növendék), valamint fúvós, ütő tanszak (tanulók létszáma: fuvola 40, fafúvós 15, furulya 53, rézfúvós 27, ütő 36 fő. Összesen: 171 diák) segíti a gyerekek fejlődését.

Péni Béla bemutatta a zenei pályán továbbtanuló, sikeres felvételit tett növendékeket is. Gusztos Domonika csellón (tanára Kovács Adrienne), Haga Réka trombitán (tanára Péni Béla), Mersics Lili fuvolán (tanára Zavaczkiné Fehér Éva) folytathatja tanulmányait. Elméletből Szigecsánné Freund Teréz készítette fel őket.
Az igazgató ismertette a zeneiskola növendékei által elért legjobb eredményeket is, a kiemelkedő teljesítményt nyújtók pedig ajándékkönyvet is átvehettek.

A rendezvényen Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke egy tenorkürttel ajándékozta meg a zeneiskolát.
Az évzárón több zenei produkciót is hallhatott a közönség Balikó Laura, Fehér Zita (hegedű), Takácsné Németh Magdolna (zongora), Mersics Lili (fuvola) Egyed-né Somogyi Hajnalka (zongora), Haga Réka (trombita) és Ludmány János (zongora) játéka folytán