Erdőkerülő program a hegyekben

A tapolcai rendőrök a Csobánc- és a Szent György-hegyen adtak bűnmegelőzési tanácsokat az állampolgároknak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrség tagjaival közösen az Erdőkerülő elnevezésű program keretein belül 2019. szeptember 19-én délelőtt a Csobánc- és a Szent György-hegyen láttak el prevenciós céllal járőrszolgálatot.

Az akció célja a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a nyaraló- és pince tulajdonosok, valamint az ott egyedül élők idős személyek felkeresése volt. A rendőrök és a polgárőrök felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy az ingatlanokat minden esetben megfelelő betörés elleni védelemmel – modern biztonsági zárakkal, rácsokkal, riasztó rendszerekkel – kell ellátni, hogy az illetéktelenek bejutását megakadályozzák. Elmondták továbbá, hogy ebben az esetben is fontos, hogy ne hagyjanak nagyobb értékeket, műszaki cikkeket, szerszámgépeket az épületekben, különösen akkor, ha a tél folyamán nem látogatnak ki a telkükre.

A járőrök egyeztették a hegyeken élőkkel az elérhetőségeket, melyeken veszély esetén azonnal segítséget kérhetnek. Az Erdőkerülő program folytatásaként a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve további prevenciós jellegű járőrszolgálatokat látnak el a környező hegyekben az ősz folyamán