Endrei Judit Tapolcán járt

Endrei Judit, a magyar televíziózás egykori meghatározó alakja, számos sikerkönyv írója volt a vendége a Wass Albert Könyvtárnak.

Endrei Judit,  ma is aktívan tölti mindennapjait, szívesen vállalja el a hasonló felkéréseket.  /Fotó: Májer Edit/

A középpontban a televíziózást már húsz éve feladó, ma már a könyvírással foglalkozó, napjainkban is energikus és sugárzó nő, Endrei Judit állt. A közönségtalálkozón inkább nők ültek a közönség soraiban, így a témák is ezt a nemet érintették. A találkozó elején a meghívott vendég beszélt gyermekkoráról, családi hátteréről, és arról a közegről, ahonnan indult. Élete egyik mérföldköveként emlékezett vissza, amikor kapcsolatba került a televíziózással. Nyíltan mesélt képernyős karrierjéről, annak nehézségeiről, népszerűségről, kapcsolatokról, kezdetekről és a pályája végét jelentő döntésről. Akkor új fejezet kezdődött életében, amelyről őszintén mesélt a közönségnek. Szóba került a magánélete, érzései, és a boldogságkeresés is.

Endrei Judittal Péringer Petra (balra) a könyvtár munkatársa beszélgetett. /Fotó: Májer Edit/

Felszabadult energiáit az írásra és előadások szervezésére fordította. Számos területtel foglalkozott munkáiban, de ahogy említette, az „aktív idősödés” témának szenteli manapság a legtöbb idejét. Bevallotta, beszélgetéseiben gyakran csapong, így most is számos téma került még terítékre, az utazástól kezdve, a mindennapokon át egészen távolabbi tervekig.

Őszintén megnyílt a közönségnek. /Fotó: Májer Edit/

– A húgommal együtt sok tréninget szervezünk, főleg a különböző generációkat érintő témákban, mivel szerintem ez manapság nagyon aktuális. Workshopokat is tervezünk indítani, abban a témában, hogy a nyugdíjasoknak milyen tudásra van szükségük ahhoz, hogy visszatérhessenek az aktív életbe, a munka világába. Ezen kívül nagyon szeretek utazni, rengeteg helyre tervezek még kirándulást. Úgyhogy nem unatkozom mostanság. – osztotta meg gondolatait az írónő.

A dedikáláson szívesen beszélgetett az érdeklődőkkel. /Fotó: Májer Edit/

Dobó Zoltán polgármester, valamint Dr. Décsey Sándor könyvtárigazgató is virággal köszöntötte az est főszereplőjét, aki dedikálással zárta a programot. /Májer Edit/