Első versenyén egyből ezüstérmet szerzett a testépítő

Nyolcadik alkalommal rendezték meg augusztusban az izmok és az erősportok első és legnagyobb magyarországi szabadtéri fesztiválját, a Scitec Muscle Beach rendezvényt a Plázs Siófokon. Ez volt Zámbó Gergő első versenye is, ahol a szabadidős testépítő verseny physique kategóriában sikerült egyből az ezüstérmet hazahoznia.

Zámbó Gergő első versenyét a képzeletbeli dobogó második fokán zárta. /Fotó: Scitec Nutrition/

 – Nagyon elégedett voltam a dobogós helyemmel, a teljesítményemmel, hiszen ez volt életem első versenye – kezdte Gergő az élménybeszámolót. Kérdeztük az odáig vezető útról. – A felkészülés jóval a verseny előtt már megkezdődött. Ennek egy alapot kellett kiépíteni. Több év edzés után jutottam el oda, hogy egyáltalán versenyzésen gondolkodjak, hogy egy ilyen szintre felhozzam a testem, elsősorban a saját magam megméretése miatt. Konkrétan a versenyre történő felkészülési időszak több mint fél év volt, ekkor úgynevezett irányított tömegnövelés volt, amikor egy szakember, edző segítségét kértem. Ekkor már nagyon oda kellett figyelni az étrendemre is, ez nagyjából a verseny előtti tizenhat hetet ölelte fel – árulta el a felkészülésről Gergő.

Gergő (jobbra) elégedett volt a versenyen elért helyezésével. /Fotó: Scitec Nutrition/

– A diéta nem volt túl változatos. A négy hónap alatt egyre csak csökkentettük a szénhidrát és a zsír mennyiségét, a végére pedig szinte már csak a rizs és a csirke maradt az étrendemben. A verseny előtti héten is szerencsére tudtam tartani egy jó formát, kedvező szénhidrátbevitel mellett. Az utolsó napokban viszont elkezdtem tölteni. Ha egy külső szemlélő látta volna, nem értette volna, mit csinálok. Tudatos és irányított volt, de mégis csak „csaló kajákat”, pizzát, hamburgert ettem, így a verseny napjára szépen kikerekedtem. Az erek jobban kijöttek, az izmok kigömbölyödtek, betöltődtek a gyors szénhidrát segítségével. A színpadra lépés előtti utolsó nagy betöltéskor a minél több cukorbevitel volt a lényeg – tudtuk meg speciális étrendjének alapjait.

Minden tőle telhetőt megtett a sikerért. A képen a versenytársakkal. /Fotó: Scitec Nutrition/

Gergő Lesenceistvándon él, de szoros kapcsolat fűzi Tapolcához. Évekig vívott a város színeiben. Elmondta, számos sportágat kipróbált már, de a vívás volt az, amiben sikereket ért el, és amit a legjobban szeretett. Általános iskolai tanulmányait a Batsányi János tagintézményben végezte, jelenleg a budapesti Testnevelési Egyetem végzős diákja, rekreáció szervezés szakon. Céljai közt szerepel ebben a sportágban fejlődni, tanulni, további képesítéseket szerezni, illetve kipróbálni magát komolyabb versenyeket is. /Májer Edit/

Siófokon volt az első nagy megmérettetése,  mindent megtesz a hasonlóan jó folytatáshoz. /Fotó: Scitec Nutrition/