3D-s vetítések a tapolcai moziban

Szijártó János

A mozi sikerének egyik titka a magas színvonalú filmszolgáltatás, azaz a legjobb kép és hangminőséget biztosító berendezések beszerelése, hangsúlyozta Bakonyi Veronika, a tapolcai mozi vezetője a decemberben elindított 3D-s vetítések kapcsán.

Amint azt megtudtuk, a 2004-ben kezdődött fejlesztések a nézőtér után előbb a hangtechnikát érintették, majd 2012 nyarától pályázati támogatásból digitális vetítőgépet kapott a Tapolca Kft. által működtetett városi mozi.
– A látogatószám már az első hónapokban növekedett, hiszen azóta nem kell heteket várni az új filmek megérkezésére, a világpremierrel egy időben vetítjük az újdonságokat kiváló kép- és hangminőségben. 2014 decemberében lehetőségünk adódott a vetítőgép 3D-s rendszerrel való kiegészítésére. A Cinema Szeged Kft. – akik korábban a vetítőgép beszerelésénél is közreműködtek – egy 3D Xpand aktív szemüveges rendszert üzemeltek be a moziban, ami igazi három dimenziós térhatást biztosít. Az első vetítés december 18-án történt, a nézők „A hobbit: Az öt sereg csatája” című filmet tekinthették meg. Aki látta a filmet, illetve a vetítést, igazolhatja, fantasztikus élménnyel gazdagodott és jó minőségű, három dimenziós vetítés kapcsán. Mostantól a 3D-ben készült filmeket is teljes valójukban, digitális minőségben lehet majd élvezni a tapolcai moziban is. Egyelőre teszteljük a rendszert, de a végleges állapotra sem kell már sokat várni. Tény, és a decemberi látogatószámok is bizonyítják, hogy van helye a 3D-nek Tapolcán – fogalmazott Bakonyi Veronika.