Először ballagtak érettségizettek a Gönczyben

Sikeres szakmai és – a felnőttképzés keretében-  érettségi vizsgát tett végzőseitől búcsúzott szerdán délelőtt Tapolca-Diszelben a Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája.

Szóvári Adél igazgató az eltelt iskolai évekről és az idén először a Gönczyben is megszerezhető érettségi bizonyítvány jelentőségéről fogalmazott meg gondolatokat.  – Egymáshoz sodort bennünket, benneteket az élet egy időre. Most elérkezett a távolodás, az elengedés pillanata. Ez a pillanat hamar elszáll, de az útravaló, amit itt kaptatok, veletek utazik tovább.

Közületek tízen gondolták úgy, hogy tanulni felnőtt fejjel is lehet. A megszerzett érettségi bizonyítvány egy újabb állomás céljaitok eléréséhez, legyen ez a cél akár egy újabb OKJ-s végzettség, vagy éppen a felsőfokú tanulmányok. Példátok erőt adhat mindenkinek, aki kételkedik önmagában, hiszen mindig van tovább.  Csak meg kell keresni és megragadni a kínálkozó lehetőséget! Nálunk tízen megtettétek ezt, tegnap sikeresen leérettségiztetek- mondta az igazgatónő, majd minden megjelent sikeres szakmai és érettségi vizsgát tett diáknak átadta a nevelőtestület által alapított Gönczy Emlékplakettet.

A ballagást követő évzáró ünnepségen a tanév folyamán kiváló tanulmányi-, szakmai-, közösségi munkát, teljesítményt nyújtó tanulók hagyományosan emléklapot és tárgyjutalmakat vehettek át. /tl/