Előadás az idősek védelméért Tapolcán

A tapolcai rendőrök a polgárőrséggel közösen a térség nyugdíjasokból álló mozgáskorlátozott egyesületének tartottak bűnmegelőzési előadást.

A Veszprém Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesület Tapolca és térsége Csoportjának meghívására a Tapolcai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és megelőzési előadója 2018. január 26-án délután a városi önkormányzat dísztermében tartott előadást, főként az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőiről. Megtörtént eseteken keresztül hívták fel a figyelmet azokra a veszélyes szituációkra, amelyekkel a mindennapokban találkozhatnak.

Molnár Tibor rendőr főtörzszászlós tájékoztatást adott, az idősek miként kerülhetik el, hogy besurranásos és trükkös lopások, valamint házalással elkövetett tűzifa árusítással és a telefonegyenleg feltöltéssel összefüggő csalások áldozatává váljanak.

Szöllősi Péter rendőr főtörzsőrmester hangsúlyozta, mennyire fontos a gyanús rendszámok megjegyzése és kitért a manapság oly gyakori „unokázós csalások” részleteire.

Orbánné Juhász Kinga megelőzési főelőadó az Internet veszélyeire és a személyes adatok védelmére világított rá.

Tóth Miklós, a polgárőrség képviseletében jelent meg, bemutatta tevékenységüket és a rendőrséggel közös munkájukat.

Az előadáson megjelentek megosztották saját tapasztalataikat is a jelenlévőkkel, a feltett kérdéseikre pedig maradéktalanul válaszoltak az előadók.

Nagy Judit
megelőzési főelőadó
Tapolcai Rendőrkapitányság