Elkezdődött a Zenei napok 2019 rendezvénysorozat

A Járdányi Pál Zeneiskola volt növendékeinek nívós hangversenye  nyitotta a Zenei Napok 2019 programjait az intézmény  hangversenytermében hétfőn.

A Tapolcán immár hagyományos programot ezúttal is Péni Béla
nyitotta meg. Az intézmény igazgatója egyben felhívta a figyelmet a rendezvénysorozat további eseményére is. Eszerint  pénteken 17 órától dr. Járdányi Gergely Liszt Ferenc-díjas nagybőgő művész mutatkozik be, majd április 9-én a tanárok koncertje, április 11-én a zeneiskola növendékeinek hangversenye várja az érdeklődőket az intézmény hangversenytermében 17 órától.

A korábbi növendékek hétfői fellépése élményszámba ment, s ezt a közönség a darabok utáni vastapssal jelezte is az előadók felé. Elsőként Blahunka Adrien hegedűjátéka bűvölte el a hallgatóságot, ő Bach g-moll adagio és fugáját adta elő. Majd testvére, Blahunka Flóra (cselló – Bach d-moll prelúdium)  következett. Mersics Lili Mouquet Pán szonátájának I. tételét fuvolázta el, zongorán Somogyi Hajnalka kísérte. Gounod Ave Maria-ját a Varga testvérektől, Esztertől (cselló) és Júliától (zongora) hallhatta a nagyérdemű.

Neruda Esz-dúr koncertjének két tételét Haga Réka fújta el trombitán, Ludmány János zongorakísérete mellett. Kodály duó hegedűre és gordonkára I. tétele folytatta a sort, ezúttal a Blahunka testvérek, Adrienn és Flóra előadásában. A folytatásban Deli Eszter Bach C-dúr szvitjét mutatta be csellón, majd Illés Bence tubán Williams Concerto két tételét. Őt zongorán Somogyi Hajnalka kísérte. A hangversenyt négy kitűnő csellista közös produkciója zárta. A volt növendék (ma a zeneiskola tanára), Kovács Adrienne, három egykori tanítványával, Blahunka Flórával, Deli Eszterrel és Varga Eszterrel játszották el Goltermann Románcát. Igazán szépen, szívhez szólóan, nagy sikerrel.