Elismerték legaktívabb tagjaik munkáját, majd nyilatkozatot fogadtak el „Európa visszahódítása- kihívások és veszélyek” címmel

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület tapolcai szervezetének legaktívabb tagjainak munkáját az országos elnökség díszoklevéllel ismerte el a közelmúltban. Az elismeréseket a helyi tagság előtt adta át Belényesi Csaba a kitüntetetteknek a szervezet legutóbbi összejövetelén a Tamási Áron Művelődési Központban az elmúlt hét csütörtökön.

(A képek nagyításához kattintás a fotókra!)

paneuropa-6

“Diploma Honoris Causa Díszoklevelet” vehetett át a 90 éves születésnapját ünneplő Sarudi Ilona, aki 23 éve szinte nélkülözhetetlen tagja a szervezetnek. A Páneurópa Unió helyi tagja, kiemelkedő munkája elismeréséül kapta a kitüntetést az országos elnökség döntése alapján szeptember kilencedikén az MPUE nemzetközi konferenciáján Vácott.

paneuropa-2

fotó: Sarudi Ilona, “Icuka néni” (képünkön jobbról az első)

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért, az európai magyar szellemiség és keresztény-szociális gondolat érvényesítéséért elnöki elismerésben részesítette; Kajtár Lászlónét, Kőszegi Istvánnét, Molnár Erikát, Belényesi Csabát és Dr. Görcsösné dr. Takács Gizellát. A szép díszokleveleket a szervezet oszlopos tagja, Belényesi Csaba adta át a tagok tetszésnyilvánítása mellett a kitüntetetteknek.

paneuropa-9

paneuropa-7

Az ünnepi eseményen egy közelmúltban kelt nyilatkozatot is elfogadtak a civil szervezet tapolcai tagjai „Európa visszahódítása: Kihívások és veszélyek” címmel, amelyet országos konferenciáján fogalmazott meg a MPUE. A nyilatkozatban lényegében állást foglalnak a tagok a független nemzetállamok szövetségéből álló Európa gondolata mellett, elvetik az erkölcsi relativizmus szellemét, ugyanakkor hitet tesznek a társadalmi, közösségi érdek prioritása és a keresztényi erkölcs mellett. A nyilatkozat továbbá több konszenzust vár a tagállamoktól, hogy a jelenlegi aggasztó helyzetben, a migrációs nyomásra helyes választ tudjon adni Európa.

paneuropa-1