Elismerték a hivatást, a város egészségügyéért, a betegekért végzett áldozatos munkát

Július első napja a hazai egészségügyben dolgozók ünnepe, a Semmelweis-nap. Tapolcán, egy nappal korábban, a Tamási Áron Művelődési Központ adott helyszínt az eseménynek, amelyen számos kitüntetéssel, elismerő oklevéllel jutalmazták a szektor legjobb dolgozóinak teljesítményét, emberi, szakmai hozzáállását.

(Minőségi nagyításhoz kattintás a képekre)

s3

s37

A rendezvényen németországi tárgyalásai miatt nem tudott részt venni Rig Lajos országgyűlési képviselő, azonban levélben üzent az ünneplőknek. Az írást Kovács Melinda a város sajtóreferense olvasta fel. A képviselő ünnepi jókívánságai mellett, arról biztosította a tapolcai egészségügyben dolgozókat, hogy e napokban is azon dolgozik, hogy a kórház, a tapolcai egészségügyi intézmények olyan eszközökhöz jussanak, amelyekre az intézményeknek szükségük van, amelyek szebbé, jobbá, komfortosabbá teszik a dolgozók és a betegek életét egyaránt.

s7

s1

Dr. Lang Zsuzsanna a Dr. Deák Jenő kórház főigazgatója,  ünnepi beszédében Semmelweis Ignác örökségét méltatva, kitért a jelentős orvosszemélyiség szakmai és szellemi örökségének az üzenetére is, ugyanakkor méltatta a szektor lelkiismeretes dolgozóit. Elmondta, nem szabad belenyugodni abba, amibe sokan kényelmesen belenyugszanak. A szakmai elhivatottság, a motiváció, a szakmai fejlődés fontosságát üzeni nekünk Semmelweis- fogalmazott a tapolcai kórház főigazgatója, aki az egészségügyben dolgozók élethosszig tartó tanulását, annak kiemelt fontosságát hangsúlyozta, a humanista hozzáállás, magatartás az önzetlen segítségnyújtás gyakorlása mellett. Lang Zsuzsanna szerint, csak a hivatásának élni tudó, csak embertársait tisztelő, szerető, felelősségvállalásra képes ember válhat az egészségügy szolgálójává.

s5

A beszédet oklevelek, díjak, elismerések átadása, az arra érdemesek méltatása követte. Elsőként Dr. Szabó Gabriella vehetett át oklevelet Dobó Zoltán polgármestertől. Tapolca új csecsemő és gyermekgyógyász szakorvosának megköszönte a város polgármestere, hogy Tapolcát választotta. Emléklapot és emlékérmet vehetett át Bisi Olga járási vezető védőnőtől és Dobó Zoltán polgármestertől Lenner Lászlóné területi védőnő, Maurer Tamásné egészségfejlesztő és  Balázs Istvánné nyugdíjas védőnő.

s10

Az idei Deák Jenő Kórház Emlékérmeket Dr. Lang Zsuzsanna főigazgató, Lévai József alpolgármester, Császár László a kórház gazdasági igazgatója és Holczbauerné dr. Kollát Ildikó orvos igazgató adta át, Dr. Csuri Mária belgyógyász, kardiológusnak és  Vörösné Dr. Kovács Ildikó rheumatológus főorvosnak. Főigazgatói dicséretben részesült Tell Judit pszichológus, Tóth Anett gyógytornász. Emléklapot vehetett át, Horváthné Renner Ildikó Margit minőségügyi szakmérnök, Nagyné Horváth Anikó mérlegképes könyvelő, Orbán Dezsőné egészségügyi dolgozó, asszisztens, Orbán Józsefné adminisztrátor, Pimper Istvánné vezető asszisztens, Sásdiné Verebélyi Margit szakápoló, Seibert Zsolt informatikus, Szarka Zsoltné hygienes felügyelő, Torda Kálmánné ápoló, Tóthné Inhoff Ildikó citológiai szakasszisztens és Varga Zsolt víz-és fűtésrendszer karbantartó. A Magyar Egészségügyi Kamara emléklapjait Zengői Török Csilla a MESZK Tapolca-Sümeg helyi szervezet elnöke adta át. Ez évben Heindl Fédra osztályvezető főnővér, Bóbics Ildikó ápoló, Eőryné Hegedűs Anikó diabetológiai szakápoló, Holczbauer Anita az egynapos sebészet nővére, Pető Kálmánné szülész, ápoló kapta meg a kamara szakmai elismerését. Elhangzott, a kórházi dolgozók közül többen idén ünneplik 25-,30-, 40 éves jubileumukat, számukra egy későbbi időpontban adják át elismeréseiket.

s4

Az idei Semmelweis-napi ünnepséget Őri Jenő zeneiskola tanár, igazgató helyettes és Babos Lajos klarinétművész, a keszthelyi Életfa iskola igazgatója közös jazz produkciói színesíttek. Az ünnepet színvonalas, svédasztalos állófogadás zárta a művelődési központ aulájában, ahol Lévai József mondott pohárköszöntőt. Tapolca alpolgármestere a hivatás iránti tiszteletét hangsúlyozta és azt kívánta az ünneplő dolgozóknak, hogy rengeteg olyan pozitív élményt éljenek meg munkájuk során, amely továbbsegít az elkerülhetetlen nehézségeken.

s67

s70

s63

FOTÓALBUM: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.302890753386701.1073741838.215850345424076&type=3