Elfogadták az idei költségvetést

Elfogadta a 2016-os költségvetésről szóló rendeletet a képviselő-testület a pénteki nyilvános ülésen. A költségvetés kiadási és bevételi előirányzatának főösszege 3 milliárd 227 millió 851 ezer forint.

testulet0219_16aaa

Amint a város honlapján is elérhető rendeletből kiderül, a költségvetési bevételek összege 2 milliárd 94 millió 927 ezer forint, a finanszírozási bevételek összege 1 milliárd 132 millió 924 ezer forint. A költségvetés főösszege bruttó módon tartalmazza az intézményfinanszírozási bevételeket és kiadásokat, melynek összege 729 millió 251 ezer forint. Bár nem volt teljes egyetértés a képviselők között a költségvetés minden pontjában, a többség elfogadta az eredeti tervezetet.
Az ülésen a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletet is módosították, csakúgy, mint a parkolás szabályozásáról és a várakozás igénybevételének rendjéről szóló rendeletet. Döntöttek még gyógyhelyfejlesztési stratégiáról, fejlesztési pályázat benyújtásáról, a tapolcai vízi közmű vagyon állami tulajdonba adásáról, és áttekintették az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2016-os üzleti terveit.
A nyilvános ülésen döntöttek arról is, hogy az oroszországi Kopejszk és Tapolca között testvérvárosi kapcsolatot létesítenek, illetve a Német Nemzetiségi Önkormányzattal kötött  együttműködési megállapodást a város.