Eladták a kempinget

Négyszázötvenhétmillió forintért adja el a tapolcai önkormányzat a korábbi bérlőnek a Badacsonytördemicen lévő 1303. helyrajzi számú, jelenleg Eldorádó kemping néven üzemelő ingatlanát.

A város képviselő-testülete a február 20-án, kedden tartott rendkívüli nyilvános ülésen tárgyalt erről. Az ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére 2017. szeptember 29. napján kiírt pályázati eljárás lezárásaként megállapították, hogy a felhívásra az eddigi üzemeltető MZ/X Kft. tett nyertes ajánlatot. A cég a pályázati kiírásban szereplő vételárat és feltételeket teljes egészében elfogadta, így a testület az MZ/X számukra kívánja adásvétel útján értékesíteni az ingatlant. Ennek szellemében az előterjesztés mellékletét képező adásvételi szerződéstervezetet jóváhagyták a képviselők, s egyúttal felhatalmazták Tapolca polgármesterét az adásvétellel kapcsolatos valamennyi nyilatkozat és intézkedés megtételére.
Dobó Zoltán az ülés után lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a négyszázötven-hétmillió forint összegű vételárat több részletben fizeti ki a vásárló a városnak. A negyvenötmillió forint összegű foglaló után a teljes vételár kiegyenlítése legkésőbb 2018. április 25. napjáig esedékes.
A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a jelentős összeget főként városfejlesztési célokra kívánják felhasználni.