Együtt erősebbek

Csütörtökön tartotta éves közgyűlését a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete a városháza udvari tanácstermében.

Molnár Tiborné levezető elnök köszöntője után Dobó Zoltán szólította meg a résztvevőket. Örömhírként közölte, hogy az idén, a polgármesteri keretéből 250 ezer forinttal támogatja az egyesületet, valamint kétszer 8 fő részére biztosít a tapolcai önkormányzat ingyenes mikrobusz használatot a kirándulásokhoz. Egyben kérte a tagságot, hogy a március 23-án tartandó, várhatóan nagyszabású temető takarításban minél nagyobb számban vegyenek részt.

Az elmúlt év munkájáról Nyakas László elnök számolt be, s egyben ismertette az idei munkatervet is. Mint beszédében hangsúlyozta, törekszenek arra, hogy minél nagyobb számban tudják képviselni a térség nyugdíjasait, elsősorban az egészségügy és a szociális ellátás terén. Kiemelte, hogy a klubok egymás közti jó kapcsolatára is figyelnek, illetve a megyei, valamint az országos szervekkel való együttműködésre is. Az elmúlt évi gazdálkodásról, az idei pénzügyi tervről Samu Ferencné elnökségi tag tájékoztatta a megjelenteket. Mint mondta, kiegyensúlyozott gazdálkodás jellemezte az egyesületet, s ez várhatóan az idei esztendőben sem lesz másként.
A közgyűlésen meghívott vendégként részt vett Tóth Csaba, kistérségi elnök, valamint Demeter Ferenc, a megyei szervezet elnöke is.