Egy vereség, egy győzelem, egy nap alatt

A Tóth László régió/U11 A csoport leány kézilabda gyermekbajnokság hetedik fordulóján, Mosonszolnokon játszott január harmadik szombatján, a TVSE- Resolute csapata. Nem volt egyszerű a szituáció, de így is sikerült helyt állniuk. Antal Lászlóné edzőtől megtudtuk, hogy a legnagyobb nehézséget a betegség okozta, ugyanis az is kérdőjeles volt, hogy tudnak e egyáltalán a megfelelő létszámmal jelen lenni. Ebben a versenyrendszerben tizenkettő gyermeknek kell megjelenni a mérkőzés helyszínén, különben büntetőpontot von le az MKSZ versenybizottsága a csapattól; a tapolcai korosztályos keret tizennyolc fő.

Ennek tudatában indult neki a napnak a betegséggel küzdő tapolcai csapat, a helyszínen azonban még egy kedvezőtlen szituáció fogadta őket. A meghirdetett időpontnál jóval korábban indították el a mérkőzést, így a tapolcai csapat nem tudott kellő időt és energiát fektetni a bemelegítésre, a felkészülésre. Csalódottan, ámde minimális különbséggel a Mosonmagyaróvári KC SE csapatától 19:15-re kaptak ki.

Leány kézi U11

Fotó: TVSE – Resolute

A második mérkőzésre sikerült a körülményekhez képest teljes erőbedobással rákészülni, melyen már a fiatalabb tagok is több lehetőséget kaptak. A jól szervezett, összeszedett, pontos összjátéknak meglett az eredménye, a TVSE- Resolute 17:5-re megérdemelten győzedelmeskedett a Lébényi KSE felett.