Dobó Zoltán: Átadtuk a területet a tanuszodához

A tanuszodák létesítésével megbízott Nemzeti Sportközpontok három terület felajánlását kérte, amit mi meg is tettünk. Természetesen szerettük volna, ha a jelenlegi strandunkat választják helyszínül, ám a Nemzeti Sportközpontok az Egry utcai terület mellett döntött.

Dobó Zoltán: A tanuszoda az Egry utca által határolt 3437/81 hrsz-ú közterületi ingatlan szabályozási tervben rögzített beépítésre szánt részén épül meg, a bejárata a játszótér felől lesz megközelíthető

Erről Dobó Zoltán polgármester beszélt minapi sajtótájékoztatóján. – A mi feladatunk az, hogy az ingatlan közmű-ellátottságát biztosítsuk. Volt ott egy használaton kívüli távhő vezeték, amit kiemeltünk a talajból, illetve lebontottuk a valamikor a távhő szolgáltató által használt betonházat. Egy “tiszta” terület átadása volt az önkormányzat feladata, amit mi határidőre teljesítettünk – mondta a polgármester, aki egyben megnyugtatta az aggódó környékbelieket azzal, hogy a tanuszoda az egész területnek csupán 8 százalékát foglalja el. A teljes terület 23750 négyzetméter , míg az épület és a parkoló tervezett terület összesen 1600 négyzetméter lesz. – Azaz, nem veszi el a területet, a kilátást, nem okoz zajterhelést a mindössze három családi ház nagyságú létesítmény. A beruházás tényleges megvalósítását a Beruházási Ügynökség (BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.) bonyolítja, míg az előkészítést és az üzemeltetést az NSK végzi. Fontos tudni, hogy a megvalósítás állami beruházás. A város eddig is mindent megtett és ezután is mindet megtesz azért, hogy létrejöjjön a tanuszoda Tapolcán – tette hozzá.

A helyszín kiválasztásával kapcsolatban szóba került még kettő helyszín: Egyrészt a keleti városrészben a beépítetlen 3437/79 hrsz.-ú (telekalakítással létrejött 3437/107 hrsz.-ú, kivett közterület megnevezésű, 6009 m2 nagyságú földterület a Barackos felé vezető út mellett, másrészt a nyugati városrészben a Városi Strand részben beépített 1933/1 hrsz.-ú ingatlanok kerültek rögzítésre. Ezen két földrészlet nem volt optimális tanuszoda elhelyezésre az államot képviselő NSK részére.