Diákok az “Élet” kapujában

Gimnáziumi, középiskolai tanulmányaikat befejező diákoktól búcsúzott a város nevében Dobó Zoltán polgármester a Szentháromság szobornál szombaton, a szülők, hozzátartozók, barátok jelenlétében.

A tapolcai városi ballagáson a Batsányi János Gimnázium és Kollégium, a Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája felsorakozott ballagóit hagyományosan ezúttal is a város fő terén köszöntötték.

Dobó Zoltán búcsúzott az önkormányzat, illetve a város nevében a tanulóktól. Beszédében hangsúlyozta, hogy a végzősökre komoly kihívások várnak, elsőként az érettségi, majd a továbbtanulás, a pályaválasztás, a családalapítás. A nehézségek mellett azonban nagyon sok öröm is vár az ifjakra. – A megtanulható tudás mellé vigyétek magatokkal azt a tudást is, amit otthon kaptok, szüleitektől, vagy olyan felnőttektől, akiket szerettek, tiszteltek. S ebből később is merítkezhettek, egész életetekben, hogy sikeresek legyetek a munkában, s a magánéletben – mondta a polgármester.


A búcsúzó szavak után a ballagó osztályok az osztályfőnökök vezetésével visszasétáltak iskolájukba. A Batsányi János Gimnázium és Kollégium két osztályának ötven végzőse búcsúzott el szombaton. A Széchenyi István Szakképző Iskolából öt osztály, százhat végzős diákja ballagott. Az intézményből szakácsok, pincérek, eladók, központi fűtés- és gázhálózat-szerelők, épület- és szerkezetlakatosok, valamint a szakközépiskolai tanulók (informatika, vendéglátás) búcsúztak. A Gönczy Pál Szakközépiskola és Szakiskola tizenöt diákkal vett részt az ünnepségen.

Képgaléria ITT