Csillagtúrán a múlt idők motorkerékpárjai

Patinás és újszerű állapotú Jawa-k, Pannóniák, Danuviák, Izs-ek, Puch-ok, MZ-k, BMW-k büszke gazdái jöttek össze a napokban egy kellemes hétvégére Diszelbe. A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület immár 19. alkalommal hívta vendégségbe környékbeli,  hazai és külföldi barátait.

Az öreg kétkerekű járművek szerelmeseinek valóságos ünnep az évente egyszer megrendezett diszeli veteránmotoros találkozó. Ilyenkor kellemes motoros felvonulással, játékos csillagtúrával, ügyességi versenyekkel, de legfőképpen nagy barátkozással ütik agyon az időt. A szombat reggeli eső legfeljebb a csillagtúra elindulását késleltethette, de a megvalósulását nem. Némi csúszással indult el a nagyjából 100-120 résztvevő, hogy a Káli-medence tájait, településeit bejárva, felhőtlenül élvezze az együtt motorozás semmihez sem hasonlítható örömét.

A túra, illetve a túrához kapcsolódó játékos verseny a diszeli közösségi háznál ért véget, ahol  a tapolcai Új Idők rockzenekar koncertje, a kapcsolódó verseny eredményhirdetése és egy nagy közös fotózkodás volt a program. A rendezvény zenei részét a Vállalkozók Területi Ipartestülete rendezte a TOP-7.1.1-16-H-014-3 felhívásra beadott helyi támogatási kérelmük keretében. /tl/