Csillaghúrral és barátaival a gyermekkönyvtárban

Sás Károly meseíró, dalszerző, Csillaghúr és barátai címmel tartott interaktív foglalkozást a napokban befejeződött Szólj költemény! szavalóverseny résztvevőinek a városi könyvtár gyermekrészlegében szerdán.

fotók: könyvtár

Amint azt Vasáros Ferencné gyermekkönyvtárostól megtudtuk, a rendkívül kedves és szórakoztató gyermekirodalmi  előadás egyfajta kulturális ajándék volt azoknak az ovisoknak, akik verset mondtak a hagyományos könyvtári szavalóversenyen.

Sás Károly meseíró, dalszerző, előadó a városi könyvtár gyermekrészlegén 

Sás Károly és lánya Ildikó közösen alkották meg a Csillaghúr és barátai című, gazdagon illusztrált és zenei CD-vel is kiegészített kötetsorozatot, amelyben Csillaghúr, a kis viráglány, útra kel barátaival, hogy megismerkedjen az erdővel, mezővel és annak lakóival, miközben számos izgalmas epizódon keresztül rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodik, új barátokra lel.

A gyermekirodalmi és zenei csemege szerzője és előadója a tapolcai apróságokat szereplőként vonta be a történetekbe, az erdő, az állatok, növények varázslatos világába,  velük bekapcsolódhattak a jelenetek elmesélésébe. /tl/