Büszke országos eredményeire a tanévet záró Nagyboldogasszony iskola

Hagyományosan a katolikus templomban tartotta meg tanévzáró ünnepségét a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola. Elhangzott, a tapolcai egyházi oktatási intézményt jelenleg Magyarország legjobb száz iskolája között tartják számon, amelyet a tanulók eredményei idén is igazoltak.

Ajándékkönyv is járt a legjobbaknak

A szerdai iskolai ünnepség a Boldogasszony anyánk közös eléneklésével, majd az alsósok szavalataival kezdődött, később a tanévben a legszebb iskolai eredményeket produkáló diákok jutalmazása következett. Előtte azonban az intézmény igazgatója mondta el hagyományos tanévértékelő beszédét.

Rohály János: ” Legyünk büszkék közös sikereinktre!”

Rohály János hangsúlyozta, szép és eredményes tanévet zárt az iskola, melyet az elballagó osztályok eredményei támasztanak alá leginkább. Az iskola összesített éves tanulmányi átlaga 4.55 volt a tanévben , a magatartásjegyeket tekintve  pedig 4.68-as, a tavalyinál is jobb átlaggal büszkélkedhet az intézmény. A 170 diákból jelenleg 52 a kitűnő tanuló, 66 diáknak van csak egyetlen 4-es osztályzata, és 118-an 4.5-ös átlag felett vannak. 433 szaktárgyi dicséret  a tanév mérlege. – Nem véletlen, hogy iskolánk felkerült a magyarországi iskolák legjobbjainak százas listájára-hangsúlyozta az igazgató, aki elmondta,  a szóbanforgó lista öt egymást követő tanévet vizsgál és kimutatja,  hogy mely iskolák tudták évről-évre folyamatosan javítani a teljesítményüket. Ezen a listán, melyre a megyéből csak a Nagyboldogasszony általános iskola került fel, megközelítőleg 6000 magyarországi oktatási intézmény és 3600 általános iskola közül került a Nagyboldogasszony  az előkelő 73. helyre. Ezzel a fejlődéssel függ össze az is, hogy felkerültünk az oktatási hivatal legtöbb hozzáadott értéket adó iskoláinak listájára is.

– Ez azt jelenti, hogy diákjaink társadalmi, családi háttere és korábbi eredményeihez képest sokkal többet tudott adni iskolánk tudásban számukra, mint az elvárható lett volna. Ezen  a listán jelenleg mindössze 200-250 magyar iskola van, a régióban pedig a mi iskolánk eredményei a legjobbak. Legyünk hát büszkék közös sikereinkre! -kérte a jelenlévőket Rohály János, aki a szép eredményeket a kollégák lelkiismeretes munkájának, a tanulók képeségeinek és szorgalmának és a szülők háttértámogatásának tulajdonította. Az igazgató többek között az iskola újabb külső tárgyi megújítását is előrevetítette, mint elmondta, hamarosan, még a nyár folyamán  az iskola alsó és felső udvara is megújul pályázaton elnyert 6 millió 270 ezer forintból. /tl/