Borút a bazaltorgonák alatt

A Szent György-hegyi Napok rendezvénysorozat talán legnépszerűbb programja minden évben a Raposka, Hegymagas és Kisapáti települések által szervezett szombati három borút. Idén verőfényes, kellemes tavaszi időben csodálhatta a vidék szépségét és kóstolhatta a hegy borait a több száz résztvevő. Kisapátin a nemrégiben igényesen megújult kultúrházban fogadták a vendégeket nyolc óra után.

Hagyományosan a Kiss István által rendelt cigányzenekari muzsikával, borral és reggeli falatokkal várták a szervezők a helyi és vendég résztvevőket.

Ők Keszei Endre polgármester vezetésével , a korábbi évek hagyományai alapján, a  hegy hét kisebb pincéjét látogatták meg a délelőtt folyamán.

Papp Lajos korábbi hegybíró pincéje volt az első állomás, ahol gyönyörű, tiszta ízű “szentgyörgyhegyit”  fogyaszthattak a “borutasok” /fotók: Töreky László/

Papp Lajos, Kollár András, Kovács Zoltán, Bende Lajos, Orbán Béla, Sabján Tivadar és Sörét János finomabbnál finomabb borai, a kedves vendéglátás, a napfényes idő együtt, hamar felszabadulttá tette, jókedvre hangolta a népes hegyjáró csapatot. A kisapáti település által szervezett  Bazaltorgona borút hagyományos végállomása, a közös ebéd igényes színhelye idén is Kiss István pincéje volt. /tl/