Bognár Róbert a Fidesz-KDNP tapolcai polgármesterjelöltje

Bognár Róbert gazdasági mérnök, agrárszakértő a Fidesz-KDNP tapolcai polgármesterjelöltje – jelentette be kedden délután Császár László. 

A tájékoztatót az új és a régi temetőben végzett társadalmi munka szünetében tartotta a párt helyi szervezetének elnöke. Mint elmondta, a napokban megtörtént a tisztújítás, ami azt jelenti, hogy a tapolcai csoport elnöke továbbra is Császár László, az elnökségben helyet kapott Máté Sándorné, Zsigó Balázs, Horváth Ernő. Két külső csoportjuk is van, a lesencei elnökségi tag Tóth Csaba, a tördemici Szántai Attiláné. A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy az őszi önkormányzati választáson Bognár Róbertet indítják a polgármesteri pozícióért. A megyében működő Önkormányzati Választási Bizottság is jóváhagyta a jelölést. A képviselő-jelöltek névsorát majd július közepén hozzák nyilvánosságra.

A társadalmi munka kapcsán úgy fogalmazott Császár László, hogy
sok helyen a városban, az új és a régi temetőben is vannak olyan elhanyagolt részek, amelyek gondozása az önkormányzat feladata lenne.  – Gaz, parlagfű, helyenként félméteres fű látható, ezért döntöttünk úgy, hogy önkéntes alapon rendbe teszünk néhány parcellát mindkét tapolcai temetőben. Az akciót szombaton folytatjuk a régi temetőben, reggel 9 órakor várunk mindenkit . Aki ráér, akár csak egy órára is, s eljön, kérjük hozzon magával seprűt, vagy gereblyét, esetleg ha van, damilos fűkaszát – tette hozzá.