Bogányi-varázslat, viharral

Szijártó János – Bogányi Gergely és messze földön híres zongorája varázsolta el a közönséget szombat este. Bár a koncert utolsó harmada elmaradt a viharos idő miatt, akik ott voltak, szép élménnyel gazdagodtak.

boganyigergely

A hangverseny három tervezett műsorblokkjából kettőt hallhatott a mintegy hatszáz főnyi közönség a plébánia udvarán, az utolsó, egy Liszt -darab (Bénédiction de Dieu dans la solitude – Isten áldása a magányban) maradt el. A művész azonban megígérte, hogy legközelebbi tapolcai látogatásán eljátssza majd. A zenekedvelők számára minden bizonnyal így is maradandó élmény lehetett a Chopin-darabokat felvonultató első harmad, majd utána Liszt Ferenc munkásságának megvillantása a világ egyik legjobb zongoristája, Bogányi Gergely Által.
Az est elején Szakács Péter atya látta el lelki útravalóval az érdeklődőket, míg a koncert megvalósításának fő támogatója, Rák Csaba a Bogányi-féle zongoráról, illetve a művésszel való személyes kapcsolatáról szólt. Kovács Melinda, a Tapolca Városi TV főszerkesztője az est házigazdái, Szakács Péter atya, és dr. Csernai Balázs atya nevében is köszöntötte a hallgatóságot. Mint mondta, különleges ez az este, hiszen különleges vendéget hívtak, hogy együtt ünnepeljék vele a plébánia-templom búcsúját. Egyben ismertette Bogányi Gergely életútját, kiemelve annak jelentősebb fordulópontjait. Idén januárban mutatta be a sajtónak a zongoraművész a nevét viselő, több mint 10 éven át fejlesztett hangversenyzongorát.