Bocsa sikerek a tapolcai szakágvezető irányítása alatt

Havasi Gábor, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Bocsa szakágvezetőjének irányítsa alatt rengeteg érmet hoztak haza a magyar indulók a luxemburgi Special Olympics Bocce Európa Bajnokságról.

Sikeresen szerepeltek a magyar bocsások az Eb-n. A szakág vezetője (balra) a tapolcai Havasi Gábor. /Fotó: Havasi Gábor/

Kiválóan szerepelt a nyolc bocsás induló, hiszen egyéniben hét, párosban pedig négy érmet szereztek májusban Belvauxban. Az egyéni megmérettetésen a legfényesebb érmet Gyöngyösi Erzsébet (1. divízió), Horváth Zsolt (2. divízió), és Pál András (3. divízió) hozhatta haza. A dobogó harmadik fokára Horváth Erzsébet állhatott (3. divízió), Varga Ágnes Veronika pedig a negyedik helyen zárt. Hordós Erika (11. divízió) nyakába a bronzérem, Taskovics Ferencébe (12. divízió) az ezüstérem, míg Bencze József (13. divízió) nyakába az aranyérem került az eredményhirdetésen. Párosban, az 1 divízióban Varga Ágnes Veronika – Horváth Zsolt arany-, míg Gyöngyösi Erzsébet – Pál András ezüstérmet nyert. A Horváth Erzsébet – Taskovics Ferenc páros (4. divízió) a bronzérmet, míg a Hordós Erika – Bencze József formáció (7. divízió) az ezüstérmet érdemelte ki. A helyszínen a szakágvezető, tapolcai Havasi Gábor és Vaski Ferenc elnökségi tag irányította a versenyzőket.
/Májer Edit/

Tizenegy érmet szereztek a magyar versenyzők. /Fotó: Special Olympics Hungary/