Biztonságos nyaralás vízparton és hegyvidéken

A Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói a diáktolmácsok segítségével prevenciós járőrszolgálatot tartottak az illetékességi területük balatoni strandjain és a környező hegyek nyaraló övezeteiben.

A tapolcai rendőrök 2019. július 11-én felhívták a vízparton pihenők figyelmét arra, hogy a vagyonvédelemre ilyenkor kiemelt gondot fordítsanak. Elmondták, hogy soha ne hagyják értékeiket a parton őrizetlenül, törölközővel letakarva, vagy a gépjárművekben látható helyeken. Ehelyett válasszák a strandok értékmegőrző szekrényeit.

A hegyeken, a hétvégi házakban, a pincékben pihenő turistáknak az ingatlanok védelmével kapcsolatban adtak hasznos tanácsokat. A rendőrök kiemelték, hogy az ingatlanokban őrizetlenül ne hagyják nyitva az ajtókat, ablakokat még kis időre sem, és ha a szabadság után hazautaznak, ne hagyjanak értékeket a nyaralókban. Hangsúlyozták a tapolcai bűnmegelőzési előadók, ha túrázni indulnak, előtte tájékozódjanak a hely sajátosságairól, lehetőleg csoportosan induljanak útnak, feltöltött mobiltelefonokkal. Ha pedig eltévednek vagy súlyosabb baleset éri őket, azonnal tárcsázzák a 112–es segélyhívó telefonszámot.