Bevándorlás, elvándorlás, bérunió

Május elején Svájcban jártam. Egy kapcsolatom révén, a „Zollinger Stiftung” otthon felajánlásának köszönhetően több millió forint értékben, kiváló állapotú ágyakkal, bútorokkal és egyéb berendezésekkel gazdagodhat a Bükkszenterzsébeten létesülő idősek otthona.


A kamion felpakolásakor több olyan honfitársunk segített, akik 5-10 éve élnek Svájcban. Arra a kérdésemre, hogy tervezik-e a haza térést, az alábbi választ kaptam: „Egy fullasztó, gyűlöletre és megosztottságra épülő országba semmiképp sem szeretnénk visszatérni. Ahol csak a felső pár ezer gazdagodása számít, miközben egyre több ember él mély szegénységben. Az ő szegénységüket és kiszolgáltatottságukat használják ki. Sajnos sokan nem veszik észre, hogy az árak már elérték az EU-s szintet, de a bérek, nyugdíjak a balkáni szinten maradtak. Ezért hálásak azért a 10 ezer forintért év végén, ami hónapokra lebontva nincs ezer forint. Miközben rettegnek a soha sem látott migránsoktól…”
A szakemberhiány és a hosszú várólisták miatt egyre nagyobb problémát jelent az időseink ellátása és elhelyezése. Miközben a gyermekeink, unokáink külföldön keresik a boldogulást, vagy itthon kénytelenek nyugdíj mellett is dolgozni, addig az idősek ellátása és elhelyezése egyre nagyobb gondot okoz.
A szociális szféra mellett az egészségügyben is súlyos az orvos és szakdolgozó hiány. Az utóbbi hónapokban több olyan esetről hallottunk, hogy műtétek maradtak el, vagy sürgősségi esetet nem tudtak ellátni, mert nem volt elég szakorvos. Példaként említem azt a hatéves kisfiút, akinek egy bottól súlyosan sérült a szeme és két kórház sem tudta ellátni, szakemberhiányra hivatkozva. Az utolsó utáni órában vagyunk, sorra zárnak be kórházi részlegeket, legutóbb a szolnoki megyei kórházban zárták be a fertőző osztályt, mert nincs elég orvos.
Az egyetlen megoldást a bérunió jelentheti az elvándorlás megfékezésére, ezért kellene végre küzdeni az Európai Unióban! A Jobbik az egyetlen párt, aki az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elv képviseletét a zászlajára tűzte. Az árak már nyugati színvonalon, a bérek tekintetében már Románia is leelőz minket.
Bevándorlás: Fontos tény, amit a Fidesz elhallgat: 2018. június 28-án az Európai Unió legmagasabb szintű fóruma, a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács (az „uniós csúcs”) döntést hozott, mely szerint: „Az EU határain kívülről történő áttelepítés és az Unión belüli áthelyezés – önkéntes alapon fognak történni.” Vagyis nincs kötelező migráns átvételi kvóta.
Ez a döntés nem véletlenül nem szerepel a fideszes sajtóban…
A valóság az, hogy a Fidesz az egyetlen párt, aki ezidáig migránsokat engedett be. A legfrissebb adatok szerint eddig 86 ezret! Tette mindezt titokban, vagy letelepedési kötvénnyel, különösebb átvilágítás nélkül. A hazánkat elárasztó gazdasági migránsokról (ukránok, törökök stb.) ne is beszéljünk, akik a külföldre elvándorolt magyar honfitársainkat hivatottak pótolni, mindenféle támogatással ellátva…
Közben a fiatalok 61 százaléka az iskola befejezése után külföldön képzeli el a jövőjét, mert nem látja biztosítottnak a lakhatását és megélhetését! Ez demográfiai katasztrófához vezet, ugyanis már eddig is több, mint 600.000 honfitársunk vándorolt külföldre!
Sajnos ez a Fidesz bevándorlás-kivándorlás politikája: a magyarok, a gyermekeink menjenek külföldre, a gazdasági bevándorlók meg jöhetnek helyettük hazánkba. Mondjuk nemet a Fidesz által szervezett lakosságcserére. Keleti migránsmunkások helyett válasszuk a nyugati béreket. Május 26-án támogassuk a Jobbikot a biztonságos, kiszámítható mindennapokért! Rig Lajos