Befejeződött a gyűjtés

A Tapolcai Sportakadémia SE 2010 októberében alakult, jelenleg 30 fiatal sportolóval működik Bakler Zoltán irányítása alatt. Részükre gyűjtött támogatást a Tapolca Kft. – Csermák József Rendezvénycsarnok.
Két módja volt a jótékonykodásnak, egyrészt a február 6-i Sportgálán a helyszínen kihelyezett urnában gyűjtötték az adományokat, másrészt pedig két sportrelikviát bocsátottak árverésre február 4-én az interneten 20-20 000 Ft-os kikiáltási áron. A Sportgála végére az urnában összesen 36 000 Ft gyűlt össze a Tapolcai Sportakadémia SE atlétáinak.

focimez
Az árverés február 16-án hétfőn 10.00 órakor zárult. Huszti Szabolcs válogatott meze, amelyet 2004.04.28-án a Magyarország-Brazília hivatalos, barátságos válogatott mérkőzésen viselt a Puskás Ferenc Stadionban, végül 51 000 Ft-ért kelt el, rá a legmagasabb ajánlatot a Tempó Fradi Alapítvány tette. Nagy László, az MKB-MVM Veszprém KC játékosának dedikált mezéért, amelyet a csapat minden tagja aláírással látott el – köszönet Pupos Csabának a közbenjárásért – pedig a tapolcai Ferencsik István ajánlotta a legmagasabb összeget, 50 000 Ft-ot.
A sportakadémiával jó kapcsolatot ápoló, sportszer forgalmazó HOR Zrt. is tudomást szerzett az akcióról. Amennyiben a szakosztály a liciten befolyt összegben sportszereket vásárol, úgy ahhoz az érték 50%-ában további eszköztámogatást ajánl fel részükre.