Baleset-megelőzés és BikeSafe Badacsonytomajon

A tapolcai rendőrök a szabályos kerékpáros közlekedésre hívták fel a figyelmet és regisztrálták a kétkerekűket a városi rendezvényen.

Badacsonytomaj Város Önkormányzata 2018. október 18-án rendezte meg „Gurulj be négy kerékről két kerékre” elnevezésű kerékpáros közlekedésbiztonsági rendezvényét, melyre a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai is meghívást kaptak.

A rendőrök az Egry József Művelődési Házban tartottak a helyi általános iskola diákjainak baleset-megelőzési tájékoztatást. Az előadás során játékos feladatokon keresztül, interaktív módon hívták fel a gyerekek figyelmét a szabályos kerékpáros közlekedésre. Hangsúlyozták, hogy mindig gondoskodjanak a megfelelő láthatóságról, lakott területen kívül viseljenek fényvisszaverő mellényt. Figyelmeztették őket, hogy az elsőbbségi szabályokat minden esetben tartsák be és kanyarodási szándékukat időben, előre jelezzék. Átismételték a kerékpár kötelező felszereléseit és elmagyarázták azok működését is.

A kerékpárral érkezők számára lehetőség nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a kétkerekűek adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést.