Bajnokságot zártak a női focisták

Az MTD Hungária Megyei Női felnőtt bajnokságban befejezték szereplésüket a tapolcai lányok. A tabella hetedik helyén zártak. A legeredményesebbnek Vattai Cintia bizonyult, aki a góllövő listán tizenötödikként végzett.

 A TVSE – Honvéd női labdarúgói edzőjükkel, Fellenbeck Mihállyal, a bajnokság utolsó mérkőzése után. /Fotó: Májer Edit/

Fellenbeck Mihály edző elmondta, tavaly nyáron, továbbá télen is történtek személyi változások a csapatban, újak jöttek, illetve ki is léptek játékosok. A tavaszi fordulóknak tizenhét fős kerettel vágtak neki, azonban sérülésekkel is szembe kellett nézniük.

A bajnokság utolsó fordulójában haza pályán.  Ellenfél a Devecser SE /Fotó: Májer Edit/

Szereplésük a bajnokságban nem úgy alakult, mint tervezték és szerették volna. Céljuk az volt, hogy kis lépésekkel haladjanak előre és fejlődjenek. Habár a végeredmény nem ezt tükrözi, ez részben sikerült. Akarat, hozzáállás, kitartás rendben volt, a lányok hétről hétre odatették magukat, még a kisebb nagyobb sérülések ellenére is, de mégsem jött az áhított siker. Az edző úgy érzi, ennél többet tud a csapat. Buktak el úgy meccseket, pontokat, hogy elkerülhető lett volna. A legnagyobb probléma a támadójátékukban gyökerezik, hiszen hiába alakítanak ki helyzeteket, ha nem sikerült a labdát végül a hálóba juttatni. Megoldásra váró feladat van bőven a játék tekintetében. Egy kis pihenő után új lendülettel állnak neki ismét.

Akarat, kitartás és lelkesedés megvan a tapolcai lányokban. /Fotók: Májer Edit/

A hangulat, az összetartás nagyon jó, a lányok mindig lelkesen és elszántan lépnek pályára. Várják azok jelentkezését, akik szeretnének egy jó közösségben játszani.

/Májer Edit/