Az újszülötteknek is lobog a zászló mától Tapolcán

Isten hozott !  Egy újszerű kezdeményezésnek köszönhetően, a mai naptól zászló hirdeti egy-egy új élet megszületését a városban. A lobogót elsőként a napokban született Fülöp Donát Attila érkezésének tiszteletére helyezte ki a polgármesteri hivatal épületére Fülöp Dániel a kisfiú édesapja és Dobó Zoltán polgármester.

A zászló első hivatalos kitűzését megelőzően Dobó Zoltán méltatta a kezdeményezést, amely a csökkenő születésszám szomorú tendenciájára reflektál, ugyanakkor reményt és kedvet adhat a fiataloknak a gyermekvállaláshoz.

/fotók: Töreky László/

Dr. Németh Mária Anita jegyző elmondta, tavaly 167 halálesetre 62 tapolcai esküvő jutott, a születések számáról pedig semmilyen adattal nem rendelkezik a hivatal, hiszen  a tapolcai szülészeti osztály megszűnése óta más városok kórházaiban születnek meg a tapolcai gyerekek. A város jegyzője arra biztatta a tapolcai családokat, hogy az önkormányzat 87/511-150-es fő számán, illetve a polghiv@tapolca.hu internetes elérhetőségen jelezzék az új családtag világrajöttét, aki a város vándorbölcsőjének új lakója is lehet majd.  Az édesapa elmondta, Fülöp Donát Attila 2018. január 22-én, hétfőn, reggel kilenc óra 16 perckor született meg, közel három kilós súllyal,  Keszthelyen. A kis Attila és édesanyja, Fülöp –Csonka Beáta is jól vannak, egészségesek.  /Töreky László/