Az újév első sakkérmei

A hagyományos XI. MAL Kupa Újévi Sakkversenyről a Tapolca VSE szinte az összes dobogós helyet elhozta ifjúsági és felnőtt kategóriában.

Az ajkai megmérettetésen rekord született, a verseny történetében ugyanis soha ennyien még nem neveztek egy szakosztályból, mint idén – Tapolca harminchárom fővel érkezett. Az ifjúsági sakkozók minden csoportban ott voltak a dobogón, az összesítésben első Tapolca IFI 1, míg második Tapolca IFI 2 csapata.

Az aranyérmes IFI csapat, azaz (balról jobbra) Szőke Kristóf, Tóth Barnabás és Kis Letti. /Fotó: TVSE sakk szakosztály/

Az egyéni versenyben, I. korcsoportban aranyérmes Kis Letti és Tóth Barnabás. II. korcsoportban lányok között az első Szücs Vivien, a fiúk között a második Horváth Barnabás, a harmadik helyet pedig Kasnya Péter szerezte meg. III. korcsoportos fiúk között ezüstérmes Szőke Kristóf, míg IV. korcsoportban aranyérmes a fiúk között Enyingi Bence.

I. korcsoportban aranyérmes Kis Letti és Tóth Barnabás.

II. korcsoportban lányok között első Szücs Vivien, fiúk között harmadik Kasnya Péter.

III. korcsoportos fiúk között ezüstérmes Szőke Kristóf

Szűcs Noémi, Németh Áron és Mátyás Donát az eredményhirdetésen.

/Fotók: TVSE sakk szakosztály/

Az Istvándi Lajos, Bodó Norbert, Bodó Bence, Margl Roland, Kosztolánczi Gyula felnőtt együttes a csapatversenyben bronzérmet szerzett. Értékes helyezés még az Érseki Tamara, Juhász Judit, Simó Judit, Bodó Boglárka alkotta a Tapolcai Leányok csapatának negyedik helyezése a felnőtt csoportban. /Májer Edit/