Az egészségügy dolgozóit ünnepelték

Semmelweis Ignác születésének évfordulója az egészségügy és az egészségügyben dolgozók napja, ezt ünnepelték a Tamási Áron Művelődési Központban, július negyedikén.

A rendezvény kezdetén a megjelentek néma főhajtással emlékeztek a közelmúltban elhunyt Dr. Sellyei Ferenc gyermekorvosra. Ezt követően Dr. Lang Zsuzsanna főigazgató mondott ünnepi beszédet. „Egy napra ünneplőbe öltözünk és megemlékezünk azokról, akik azt a nemes és emberi feladatot vállalták életcéljuk gyanánt, hogy embertársaikon segítsenek, támogassák őket akkor, mikor létük veszélyben van, életük kritikus szakasza érkezett el. Ápolónak és ápolónőnek lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is.”- fogalmazott a főigazgató asszony. Az egészségügyet érintő, napjainkban jelentkező problémákra is kitért, valamint igyekezett megoldási javaslatokat is kínálni. „Az elmúlt évtizedekben az ápolók mellett az egészségügyben dolgozók társadalmi elismertsége és megbecsülése folyamatosan csökkent, mára már méltatlanul alacsonnyá vált. Gyakori probléma, hogy sokkal több betegért tartozik felelősséggel az ápoló, mint az szakmailag és emberileg elvárható, sajnos időnként ez a minimumra szorítkozó egészségügyi kiszolgálásban nyilvánul meg. A következő többletekkel lehet és kell beavatkozni: munkakörülmények javítása, bérek rendezése, minél több pozitív visszajelzés a betegektől, elfogadás és támogatás a társadalom részéről.” Az ünnepi beszéd után Dr. Deák Jenő emlékérmet adott át Dr. Lang Zsuzsanna főigazgató, Dobó Zoltán polgármester és Császár László gazdasági igazgató Holczbauerné Dr. Kollát Ildikó és Dr. Lengyel László részére.

Holczbauerné Dr. Kollát Ildikó Dr. Deák Jenő emlékérmet vehetett át
Dr. Deák Jenő emlékéremben részesült Dr. Lengyel László

Főigazgatói dicsérettel ismerték el Szabados Istvánné, Vizeli Gábor és Seibert Zsolt munkáját. Kitüntetésben részesült még Bati Ildikó, Tátosiné Bóta Andrea, Jánosi Anna, Orbánné Kiss Ibolya, Kocsis Lajosné, Kleinné Heilig Katalin, Renner Noémi, Szőke Tiborné, Bús Lászlóné, Vajai Józsefné és Benedek Zsolt. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelét vehette át Bolláné Kovács Orsolya. MESZK kitüntetést kapott Merse Lajosné, Tankina Marianna, Máté Sándorné és Dégi Mónika. Elhangzott továbbá, hogy a MESZK Tapolca- Sümeg Helyi Szervezet elnökének felterjesztésére 2018. szeptember 6-tól szeptember 8-ig a Siófokon megrendezésre kerülő MESZK Tudományos Kongresszuson Bolláné Kovács Orsolya vezető asszisztens és Szarka Zsoltné higiénés felügyelő részvételét támogatja. A Semmelweis-napon köszöntötte a szakma a 25, 30, 40 éve az egészségügyben dolgozókat. 25 éves jubileumi jutalomban részesült Barabás Margit, Baranyai Éva, Dézsi Tiborné, Dr. Csuri Mária, Merse Lajosné és Riba Tibor. 30 éves jubileumát ünnepelheti idén Török Csabáné, Dancsné Pál Andrea, Juhász Sándorné, Keller Nándorné és Tompos Csilla. 40 éves szakmai múlttal büszkélkedhet Dr. Dénezs Magdolna, Dr. Farnady László, Fermos Lászlóné, Jánosi Anna, Kádas Gabriella, Krániczné Andrejkó Andrea, Orbánné Kiss Ibolya, Vépi Erzsébet és Szabó György. A mentőállomás dolgozói közül Nagy Károly, Czár István és Takácsi József munkáját ismerték el. Az esemény hivatalos részének végeztével az ünneplők és ünnepeltek az aulába fáradtak, ahol Dobó Zoltán pohárköszöntőjét követően svédasztalos vacsora várta őket.