Az aktív kikapcsolódás öröme

Első alkalommal rendezett “egészség-sport napot” a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesület tapolcai csoportja. A vidám hangulatú, elsősorban az aktív kikapcsolódást segítő rendezvény a diszeli közösségi ház udvarán zajlott szombaton délután.

Tekeverseny, hébérszívó megmérettetés, mozgássérült járművek szlalomversenye, malom és sakk küzdelem, sétakocsikázás, zene, tánc, közös főzés egyaránt szerepelt a programok között. Az eseményen közel félszázan vettek részt, a sorstársakhoz, hozzátartozóik, barátok, családtagok is csatlakoztak.

Török Zoltánné Irénke a mozgássérült csoport vezetője lapunknak elmondta, az egyesület  igyekszik programok sokaságával segíteni a tagok kikapcsolódását, az egészség-sport nap azonban  egy új kezdeményezés rendezvényeik között. Mint megtudtuk,  a csoport taglétszáma az elmúlt években jelentősen lecsökkent, amíg néhány éve még hatszáz főt számláltak, mára mindössze 192 tagot tartanak nyilván. Pedig a környékbeli sorstársaknak  érdemes közéjük tartozni, taggá válni, hiszen gazdag éves programjaik között országos  kirándulások, orvosi előadások, fesztiválok, egyesületi találkozók sora szerepel.  /tl/