Átadták az új mentőállomást

Szijártó János – Már korábban használatba vették, de hivatalosan ma délelőtt adták át a kórháznál kialakított új mentőállomást.

mentoallomas_30aaa

Dr. Onódi Lívia, az OMSZ regionális orvosigazgatója, Máté Gábor, az OMSZ főigazgatója, Rig Lajos országgyűlési képviselő, Dobó Zoltán polgármester és Szalai László az új mentőállomás vezetője együtt vágták át a létesítmény elkészültét jelző nemzeti színű szalagot a dolgozók és a meghívott vendégek előtt.

mentoallomas_05aaa

Az elhangzott ünnepi beszédek az öröm és a köszönet mentén fogalmazódtak meg, ami érthető, hiszen Szalai László egy korábbi nyilatkozata, miszerint a mostani állomás valóságos evolúciós ugrás a régebbihez képest, ezúttal sokak számára kézzelfoghatóvá vált.

mentoallomas_32aaa

A tapolcai mentőállomás 35 dolgozója már birtokba vette az új épület, ahol minden mentőautó személyzetének jut megfelelő pihenőhely.  Öt mentőorvosnak, tizenöt gépkocsivezetőnek és tizenöt ápolónknak napjaink elvárásainak megfelelő öltözőhelyisége, öltözőszekrénye van, de tágas raktárak, külön helyiségek is segítik a feladat ellátását. Az autók kivonulásában, a gyors reagálásban jó szolgálatot tesznek az elektromos garázskapuk.