Aranyat is szereztek a vívók

Hétvégén rendezték meg a szerbiai Nagybecskereken a Kadet párbajtőr európai körversenyt. A Tapolca Vívóklub versenyzői is remekül szerepeltek, aranyérmet is szereztek.

Szombaton az egyéni megmérettetésen, százhuszonkettő versenyzőből Kauker Dominik a tizenharmadik, míg Kovács Dániel a harmincötödik helyen zárt. A nők száztizenhat fős mezőnyében Sulyok Melani a negyvennyolcadik helyen végzett. Edzőjük Gauland Zsófia.

Tapolcaiak az európai körversenyen. Balról: Kovács Dániel, Sulyok Melani, Gauland Zsófia edző, illetve Kauker Dominik. /Fotó: Tapolca Vívóklub/

A másnapi Férfi párbajtőrcsapat európai kadet körversenyen huszonegy együttest szorított maga mögé a magyar válogatott. A tapolcai Kauker Dominik, valamint a Bálind Bence, Kovács Gergely és Kó Benedek összeállítású csapat nagy fölénnyel nyerte a versenyt. A döntőben az oroszokat 45:40-re győzték le, így megszerezték az aranyérmet. Válogatott edző Andrásfi Tibor.
/Májer Edit/

Az aranyérmes férfi párbajtőrcsapat: (balról) a tapolcai Kauker Dominik, Kó Benedek, Andrásfi Tibor válogatott edző, Kovács Gergely, Bálind Bence. /Fotó: Magyar Vívó Szövetség/