Apartmannal gazdagodott Tapolca

Közel másfél éves beruházást követően megnyílt a Barlang Apartman városunkban, az ünnepélyes átadásra szeptember 14-én került sor.

Az átadáson Dobó Zoltán polgármester gratulált, majd köszönte meg Bándi Andrásnak, az épület tulajdonosának a beruházást, aki elmesélte, milyen út vezetett az apartman megszerzéséhez, jelenlegi állapotához. 2016-ban vásárolta meg, ahogy fogalmazott, eléggé lerobbant állapotában. Talán a tapolcaiak számára onnan lehet ismerős a néhány éve még düledező építmény, hogy egy kinőtt fa volt az erkélyén, András, mint vállalkozó azonban kihívást látott benne. Azt is elárulta, az első, ami az épületben megfogta, a lépcsőház volt.

Azóta eltelt másfél év, sokáig, sokat gondolkodtak, hogyan hasznosítsák az ingatlant, végül úgy döntöttek, Tapolca turisztikai adottságait figyelembe véve apartmanokat alakítanak ki. Három apartman kerül most már kiadásra – két négyfős és egy nyolcfős, teljes felszereltséggel, klimatizálva, korszerű bútorokkal –, ahol közel húsz embert tudnak igényes, színvonalas körülmények között elszállásolni. A szobák csendesek, a tulajdonostól megtudtuk, hogy egy különleges technológiával szigetelték a falakat, ennek köszönhető, hogy a belváros zaja nem zavarja a pihenni vágyókat. A pincétől a padlásig megújult az épület, ami rengeteg munkát, energiát vett igénybe. A pince – ahol helyet kapott egy billiárdasztal is–, nem csupán az itt szállókat várja, hanem azokat a családokat, baráti társaságokat is, akik születésnapot, névnapot szeretnének ünnepelni, de nincs meg a megfelelő hely. Befogadóképessége 15-16 fő.

Az épülethez egy romantikus hangulatú belső udvar is tartozik, ahová a vendégek kiülhetnek, beszélgethetnek. Tapolca nevezetességei könnyen elérhetők, a tavasbarlang száz, a Malom-tó kb. háromszáz méterre található a szállástól. Ugyan az ünnepélyes átadás csak most, szeptember közepén történt meg, de már másfél hónapja üzemel a vendégház, és eddig sikeresnek mondható, az ide látogató vendégek elégedetten távoztak.