Apa és fia a szlalompályán

Szijártó János – Az idén két bajnokságban indult Lovász Róbert és fia Kornél. Folytatva a korábbi időszak jó szériáját, az autós szlalomversenyek tekintetében továbbra is az elithez tartoznak.

autoslr

A Dunántúli szlalomkupán és az országos bajnokságon is indult apa és fia. Ugyanazzal az autóval versenyeznek, de, hogy ne egymás riválisai legyenek, két kategóriában (hátsókerék-hajtás és a 2000 köbcentiméter fölötti) neveztek.
– A legutóbbi veszprémi versenyt az eső miatt kölcsön-autóval teljesítettük, így nem sikerült túl jól. Addig az abszolút értékelést ketten vezettük, illetve kategóriánkban is elsők voltunk. Nekem sikerült az élen maradnom, de Kornél visszacsúszott a második helyre, az abszolútban pedig ötödik, hatodik helyre estünk vissza a Dunántúli szlalomkupán. Az országosban jobban állunk, ott Kornél vezeti a 2000 köbcentiméter fölötti, én pedig a hátsókerék hajtás kategóriában állok az első helyen – tudtuk meg Lovász Róberttől. Az abszolút értékelés alapján Kornél a harmadik, Róbert a hatodik helyen áll az országos bajnokságban.

lovaszrobi_kornel_05
A soron következő fordulót Kecskeméten rendezik július elején, a fiúk bizakodnak, hogy ott is jól szerepelnek majd. Az országoson egyébként célkitűzésük az abszolút versenyen az első ötbe bekerülni, míg a kategóriákban éremért, azok közül is lehetőleg a legfényesebbért hajtanak mindketten. Tavaly Kornél már szerzett egy ezüstöt, Róbert egy bronzot, így szeretnének még egy „hangyányit” javítani ezen.
Érdekesség, hogy apa és fia eltérő stílusban vezet. Kornél a megfontoltabb, aki számol és kevesebb kockázatot vállal, míg Róbert gyorsabban hajt bele a kanyarokba. Mindkét stílusnak van előnye hátránya, a végén majd kiderül, hogy melyik volt eredményesebb.