Adventtől vízkeresztig

Szijártó János – Az első gyertya meggyújtásával advent első vasárnapján elkezdődött a hagyományos, vízkeresztig tartó, Adventi várakozás néven ismert, színes tapolcai rendezvénysorozat.

adbentikorus

Kigyúlt az első gyertya a főtéren, illetve megnyílt a szabadtéri Betlehem a belvárosban, a Szentháromság szobornál, és természetesen bekapcsolták a város díszkivilágítását is. A szép számmal megjelent érdeklődőket Dobó Zoltán polgármester köszöntötte. A kellemes, immár ünnepi hangulatú estén a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézménye és a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola kórusa adott műsort. A kisebbek örömére az állatsimogató is várta a látogatókat, míg a jazz kedvelői a Gold Orleans Jazz Trió remek muzsikáját hallgathatták meg. Nem volt túl hideg, de a forralt bor és a tea népszerűsége mit sem csökkent a korábbi évekhez képest
A rendezvénysorozat december negyedikén folytatódik. Ekkor a gyerekeknek kézműves foglalkozást, majd mesedélutánt szerveznek. Másnap, december 5-én délután találkozhatnak az apróságok a mikulással a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Advent második vasárnapján (hatodikán) még mindig a mikulás áll a figyelem középpontjában, aki ezúttal a Fő téren találkozik a gyerekekkel. Ezen a napon evangélikus egyházi szolgálat lesz, közreműködik a Tapolcai Protestáns Énekegyüttes, majd a Rézangyalok fúvós együttes is fellép. Karácsonyig, majd utána még vízkeresztig tart a színes programsorozat, a városközpontban mindig kapható forralt borral, punccsal, teával, sült gesztenyével, langallóval és lángossal kiegészítve.